Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament rebutja expropiar la Fàbrica Nova per ser BIC

Els propietaris: «L’expropiació és per ser un equipament cultural amb zona verda»

La Fàbrica Nova està catalogada com equipament cultural. | Irene Cabrer

L’Ajuntament ha rebutjat expropiar la Fàbrica Nova. Així ho indica el decret signat per batlia a través del qual es notifica als propietaris aquesta decisió. El document expressa que, un cop examinada la documentació pels tècnis municipals i pels serveis jurídics, s’ha ressolt desestimar la sol·licitud per iniciar l’expedient d’expropiació forçosa de l’edifici. En aquest sentit, l’Ajuntament s’ampara en què l’edifici fou declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) i per tant li pertoca al Consell ‘rescatar’ la Fàbrica Nova.


Foren els mateixos propietaris els qui demanaren que se’ls contestàs de manera formal la petició d’expropiació forçosa que ara està en mans dels seus advocats. Segons la propietat, «volíem tenir un document oficial amb la resposta de l’Ajuntament i amb la valoració que havia sortit a premsa, però hem comprovat que finalment no valoraran l’immoble». No obstant això, la propietat recorda que «el procés d’expropiació iniciat al Jurat Provisional d’Expropiació continua els seu camí, ja que demanàrem precisament l’expropiació perquè l’edifici està catalogat com equipament cultural amb una zona verda, no per ser un bé declarat BIC».


Cal recordar que el Pla General contempla els terrenys de la Fàbrica Nova com equipament cultural i hi situa una zona verda. Per tant, els seus usos estaven limitats a la creació d’un museu o altra entitat semblant. De fet, un dels projectes que hi havia entorn a l’edifici fabril era la creació d’un museu tèxtil que rememoràs el passat industrial que tengué Sóller en el passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.