Setmanari d'informació local - 139 anys

L’aire té una qualitat acceptable amb alguns pics preocupants

Un estudi revela que el lloc menys contaminat és l’Horta

47099

L’organització Sóller per l’Aire ha elaborat un estudi que revela que la qualitat de l’aire de Sóller ha estat generalment acceptable durant els primers sis mesos de l’any. L’informe recull les dades que resulten de l’anàlisi de les partícules sòlides i gotes líquides que es troben en l’aire i es mesuren en micrograms de material particulat per metre cúbic.

Aquest informe conclou que la zona de Sóller que té una pitjor qualitat de l’aire és la del Camí de Cas Jurat, Camí de Can Guida i la Plaça Amèrica, mentre que la menys contaminada és la zona de l’Horta.

La concentració mitjana observada per a tots els sensors és de 9,15 mg/m³, lleugerament per sota del valor mitjà anual recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que és de 10 mg / m³. Cinc dels onze sensors tenien una xifra mitjana per damunt del llindar de l’OMS, mentre que sis tenien una xifra per davall d’aquest, pel que la mitja és positiva. El capdavanter de la iniciativa Sóller per l’Aire, Barry Byrne, explica que «intent ser positiu i en general l’aire es pot interpretar com a bo, però se salva pels pèls».

La qualitat de l’aire varia també segons l’hora. L’interval de temps amb la pitjor qualitat de l’aire és generalment a l’horabaixa (de 18 a 00 hores). Cal assenyalar que els pics més alts també es donen als matins i, per tant, la qualitat de l’aire és generalment millor entre les 12 i les 18 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.