Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern pren la iniciativa i posarà les pedres de la memòria al Port

El parc de les Escultures, competència de Ports IB, acollirà dijous dia 2 de setembre l’acte de col·locació de les llambordes

El parc de les Escultures acollirà les llambordes de les tres víctimes. | J.Q.

A la fi els tres sollerics desapareguts als camps nazis tendran un racó per a la seva memòria. El Govern ha pres la iniciativa a l’Ajuntament i instal·larà les llambordes daurades al parc de les Escultures, al Port de Sóller. L’acte serà el proper dia 2 de setembre.


L’espai és competència de Ports de les Illes Balears i fou escollit directament per la direcció general de Memòria Democràtica. Aquesta decisió es va prendre després de mantenir diverses reunions amb l’Ajuntament i aquest no proposàs cap opció per situar les llambordes. Així que, després d’obtenir el permís de Ports IB i «en vista que l’Ajuntament encara no ha elegit un lloc, dia 2 instal·larem les llambordes al Port, al costat de l’actual oficina d’iformació turística», explicà el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado.


Jurado comentà que «des del meu departament vàrem explorar diferents opcions per posar les llambordes a Sóller i arribàrem a un acord amb Ports IB per instal·lar-les al parc de les Escultures». Aquest espai respon a les característiques que demana el projecte, ser un espai transitat i visible «i no un espai de recolliment com el cementiricom proposava el batle, Carlos Simarro». Les tres pedres que recorden a Joan Servera Pons, Pere Bennássar Bernat i Miguel Azuaga Villalonga són les úniques que queden a Mallorca per instal·lar i tancar el projecte, per això Jurado expressà que «era una llàstima que les tres víctimes quedassin sense un espai on recordar-les». Sense ànim de polemitzar, segons el secretari de Memòria Democràtica «hem convidat al Consistori a l’acte de col·locació i així tancar definitivament aquest tema». Cal recordar que el Govern demanà permís a l’Ajuntament per col·locar les pedres de la memòria al febrer de 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.