Setmanari d'informació local - 138 anys

La recollida de fems porta a porta es posposa al 2023

La recollida de la materia orgànica podria començar al febrer de 2022

47303
Sóller Recicla és l’encarregada de la recollida selectiva. | SOLLER

Nou retard a la recollida del porta a porta a Sóller i el Port. L’Ajuntament reconeix ara que a causa del conveni signat amb l’empresa Sóller Recicla i que acaba el 2023 no es pot posar en marxa aquest servei de recollida selectiva. La causa és que el pla actual no contempla aquest servei, el que suposa una trava per implantar-lo.


Cal recordar que l’Ajuntament anuncià que el servei s’implantaria primer al llogaret de Biniaraix i al Port, però durant el plenari celebrat dimecres, el regidor de Medi Ambient, Juan Ruiz, reconegué que no podrà començar abans de 2023. La problemàtica, segons Ruiz, «és que estam vinculats a l’empresa Sóller Recicla i la recollida implica que l’empresa faci modificacions a la seva organització i el contracte que tenen no ho permet». Com a possible solució el regidor explicà que «seria convenient fer algunes modificacions perquè necessitam del seu servei per dur endavant la recollida del porta a porta».


Pel que fa la recollida de l’orgànic, Ruiz anuncià que podria començar al mes de febrer de 2022 dins el centre urbà. En canvi, a les zones turístiques i als establiments hotelers i restaurants es retardaria fins als mesos de març o l’abril. La setmana passada el regidor va mantenir una reunió amb GRAM, l’empresa encarregada d’implantar i explicar aquest servei als usuaris. Segons Ruiz, «han assegurat que en dues setmanes inciaran les reunions amb els negocis per informar-los del servei».
La portaveu de Podemos, Catalina Pizá, lamentà durant el ple «que no s’hagués tengut en compte abans aquest contratemps».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.