Setmanari d'informació local - 138 anys

La Tercera Edat reprèn l’activitat després d’any i mig

Els 450 abonats, que són menys de la meitat que abans de la pandèmia, retornen a poc a poc i amb certa «por» a reunir-se

Les sòcies jugant al bingo. | Aina Borràs

Aquest mes d’octubre els usuaris de la Tercera Edat de Sóller han reprès l’activitat després d’un any i mig aturats. La pandèmia els obligà a prescindir de les activitats al març del 2020 i fins aquest mes d’octubre no han tornat a la normalitat. En aquests mesos i en funció de l’evolució de la pandèmia, han fet algun dels tallers, però sempre marcats per les restriccions socials per mor de la Covid.


La pandèmia ha afectat especialment als usuaris de la tercera edat que ara, després d’any i mig sense gairebé socialitzar, s’han de reactivar. El secretari de l’organització, Pep Lluís Celià, explica que després d’aquest temps sense sortir «ha costat tornar a venir» i afegeix que les activitats impulsades per l’organització s’han tornat a desenvolupar amb certa «por» a reunir-se i d’una manera molt paulatina.


Enguany el nombre de socis de la Tercera Edat de Sóller no arriba ni a la meitat que els dels anys anteriors a l’arribada de la Covid-19. Aquest 2021, s’han inscrit unes 450 persones, mentre que al 2019 superaven els 1.000 inscrits. Celià considera que aquesta caiguda dels abonats es deu precisament a la pandèmia.


La gent major ha estat un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia, que els ha passat factura tant emocional com físicament. De fet, el Govern ha fet una crida als majors de 60 anys perquè reprenguin l’activitat, després d’haver eliminat quasi totes les restriccions.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.