Setmanari d'informació local - 138 anys

«Nosaltres som agents de l’autoritat»

Maite Lledó farà feina a Sóller fins al mes de desembre de 2022. | Aina Borràs

Maite Lledó (Palma, 1987) s’incorporà a la plantilla de la Policia Local de Sóller el passat dilluns. Ho feu com Agent Covid, la figura recentment creada pel Govern que té per objectiu, entre d’altres, pal·liar la manca d’efectius policials als municipis de Mallorca. L’objectiu és que reforcin i complementin els ajuntaments a l’hora de vetlar pel compliment de les mesures contra la Covid-19.

-En què consisteix la figura de l’Agent Covid?
-Es tracta d’un auxiliar de Policia que bàsicament s’ha creat per pal·liar els efectes de la manca d’agents policials als municipis de les Illes Balears. Servim de suport als cossos policials mentre no es completin les plantilles.

-I concretament, aquí a Sóller, quines tasques desenvolupareu?
-Encara no ho tenc molt clar perquè només fa una setmana que sóc aquí i a més crec que les meves feines aniran canviant, però en principi estaré a central gestionant les incidències i també patrullaré el poble sempre amb un company que sigui policia.

-Quines diferències hi ha entre els agents Covid i els de policia?
-No n’hi ha moltes, però la més destacable és que ells poden dur arma i nosaltres no. Ambdós som agents de l’autoritat i per tant podem multar, com per exemple també ho fan els agents de medi ambient.

-Idò realment no només us dedicau als temes relacionats amb la pandèmia?
-No. Ens dedicam a fer les tasques generals de la Policia Local i allò que sorgeix al moment. Obviament s’inclouen totes les feines derivades de la pandèmia, però és cert que la feina ‘covid’, per dir-ho de qualque manera, ha minvat molt d’ençà que han llevat gairebé totes les restriccions.

Podeu llegir tota l'entrevista a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.