Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller gairebé duplica en un any les sol·licituds per fer hotels d’interior

Sóller és un municipi que interessa als inversors que volen convertir diversos immobles en hotels d’interior. De fet, el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament tramita actualment 13 llicències per reconvertir alguns edificis ubicats al casc antic de Sóller en allotjaments turístics d’interior, una xifra que gairebé duplica les peticions que gestionava l’Ajuntament l’any passat.

D’aquestes peticions que s’han enregistrat en el darrer any, n’hi ha 8 que ja tenen llicència i estan en tràmit per començar els treballs de rehabilitació i reforma dels espais. Mentre que les 5 restants encara esperen que el departament doni el vist i plau al projecte.

Pel fet de ser allotjaments d’interior, la majoria d’aquestes inversions s’estan fent o es faran al casc antic del municipi, lloc on ja n’hi ha alguns. A més, dues d’aquestes reformes per transformar-ne l’activitat se situen al llogaret de Biniaraix, que també té les condicions requerides per construir-hi hotels d’interior.

Aquestes dues darreres disposen d’un termini de dos anys i mig per executar el projecte una vegada tenguin el permís. Val a dir que algunes de les obres que estan previstes en aquest concepte hauran de suposar un control per part de Patrimoni, sobretot quan es tracta d’edificis que antics que han de retocar estructures o instal·lar una piscina, com a part del reclam de la seva oferta. A més de, per suposat, complir amb les ordenances municipals que obliguen a mantenir una certa estètica al municipi de Sóller.

Tot i que queden per resoldre alguns d’aquests expedients, els tècnics manegen que la suma total de places hoteleres podria augmentar fins a 60 o més, tenint en compte el volum dels edificis i les habitacions que pot tenir cada establiment. Tot i això, s’haurà de tenir en compte que malgrat el canvi d’usos i d’activitat, s’ha de mantenir el model i la fisonomia de la casa mallorquina i ha de tenir un nombre reduït d’habitacions.

Podeu llegir la notícia completa a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anònim, fa mes de 2 anys

Aquesta notícia ve amb molts de peròs:
1. Què passa amb el preu de la vivenda, barata per l'europeu i una utopia pels joves sollerics? Més d'una dotzena d'immobiliaries a plaça i cap té uns preus assequibles...
2. Tenir més hotels significa més espai per turistes. Com es manetjarà l'ampliació pel tractament d'aigües? Sa depuradora ja ens dóna senyals quan passam per davant des monument que no dóna a bast. És necessària una reforma a nivell circulatori que doni espai per aquesta gent. Sa reforma podria venir en forma de fer un Sóller peatonal i obrint uns aparcaments exteriors, però això no arregla sa necessitat de molts de petites empreses de funcionar passant pel poble.



Estam venent es poble sense mirar per ses generacions futures. Esper que s'ajuntament ho tengui en compte abans de donar permís a futures inversions en sa restauració Sollerica.

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente