Setmanari d'informació local - 138 anys

Les xifres d’atur i contractació al novembre, millors que les preCovid

Aquest darrer mes, Sóller ha enregistrat 239 nous contractes, un 20% més que el mateix mes del 2019

Alguns ciutadans fent cua per entrar a una oficina del Servei d’Ocupació de les Illes Balears. | Toni Planells

l novembre deixa unes xifres d’atur i també de contractació una mica millors que la dels anys prepandèmics. Tot i que és cert que l’atur ha agumentat degut al final de la temporada turística, les xifres són menys baixes que la dels darrers tres anys abans de la Covid.
Quant a la contractació, ha mantingut les mateixes xifres que al setembre i l’octubre, que són més elevades que les dels mateixos mesos del 2019. Al novembre d’enguany s’han enregistrat 239 nous contractes, que són un 20% més que els 200 que s’enregistraren al mateix mes de l’any 2019.


Els serveis (hoteleria, comerç i altres) és el sector en què s’han generat més llocs de treball, ja que representa més del 83% de les noves contractacions al municipi amb 200 persones. Per altra banda, la construcció se situa com a la segona activitat econòmica en què s han realitzat més contractacions aquest mes de novembre amb 24 contractes signats.
Pel que fa a l’atur, les xifres també són positives en comparació als anys anteriors a la pandèmia i per suposat també són millors que les de l’any 2020 en què la Covid provocà un gran augment de la taxa d’atur. Si aquest mes de novembre hi ha hagut 366 persones aturades, l’any 2019 en les mateixes dates, n’hi havia 446, és a dir un 22% més. Val a dir que dels 366 aturats, n’hi ha 41 que tenen estudis universitaris i 166 que tenen els estudis bàsics de Secundària.


La bona tendència quant a les xifres d’ocupació, també s’aprecia amb el nombre dels inscrits com a demandants de feina. Si al novembre de l’any 2019 hi havia 1.327 persones que cercaven feina, enguany n’hi han 921, una xifra molt inferior. Val a dir que de la mateixa manera que el sector en què més s’ha contractat ha estat els Serveis, també és el grup en què hi ha més població inscrita com a demandant de feina, concretament, més d’un 88% en formen part.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.