Setmanari d'informació local - 138 anys

El 2021 tanca amb una mitjana d’atur lleugerament inferior a la de l’any 2020

Hi ha hagut un 11% menys de població desocupada

Les dades d’atur i contractació de l’any passat han estat, en general, més bones que les de l’any 2020. Així, el 2021 ha tancat amb un 11% menys de població desocupada respecte de l’any anterior.

Els mesos en què menys atur s’ha enregistrat han estat els d’estiu, des del juliol fins a l’octubre, en els quals no s’han superat els 350 aturats al municipi. Per contra, els mesos en què més població desocupada hi ha hagut fou al mes de febrer en què hi hagué un total de 561 aturats.

Quant als nous contractes realitzats en aquest darrer any, han augmentat en un 50% respecte del 2020, tot i que han davallat lleugerament en comparació als anys prepandèmics. Per tant, es pot dir que s’aprecia una tendència a la recuperació econòmica.

Cal destacar que el mes de novembre del 2021 excedí el rècord en contractació en comparació als mesos de novembre dels tres anys anteriors a la pandèmia amb el sector de l’hostaleria com a líder amb nous contractes. Amb tot, es pot dir que el 2021 ha estat un any amb més contractació i menys atur que el 2020, però que encara no ha igualat les xifres dels anys anteriors a la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Desembre 2021
Quant a les dades concretes d’aquest darrer més de l’any, l’atur ha augmentat en comparació al mes de novembre, degut al final de la temporada turística. A Sóller el sector que més contractació genera és l’hostaleria i sovint els hotels, bars i restaurants tanquen al desembre. Per aquest motiu, augmenta també la xifra de població demandant inscrita.Si al novembre hi hagué 921 persones apuntades al grup de població demandant de feina, aquest darrer mes de desembre se n’han apuntat 1.319, un 43% més. Precisament, d’aquestes, la majoria (823) formen part del sector de l’hostaleria. El comerç i també la resta de serveis, són els altres dos sectors que encapçalen la llista de la població demandant inscrita.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.