Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple aprova revisar la polèmica llicència del Port

Aguiló i l’oposició forcen una moció que insta a fer les passes per convertir en zona per a vianants el carrer de Jaume Torrens

L’oposició i el soci de govern Sebastià Aguiló, alçaren la mà a favor de revisar la llicència d’obres. | Aina Borràs

El ple va aprovar dimarts una moció que insta el mateix Ajuntament a «revisar» la polèmica llicència d’obres que ha revolucionat als veïnats del carrer Jaume Torrens. El permís municipal, per a construir un bloc de pisos, contempla també la construcció d’un accés al pàrquing que se situaria a aquest carrer comercial. Aquest fet provocaria que els residents haguessin de circular pel carrer que fa 25 anys és per als vianants.


El regidor no adscrit i soci del PP, Sebastià Aguiló, va presentar aquesta proposta «per a fer costat als comerciants» malgrat admetre que es tractava «només d’una moció» i, per tant, un text jurídicament no vinculant. Més, PSOE i Podemos es varen sumar a la proposta, tot i que, els tres partits de l’oposició coincidiren que l’única opció que queda és la «pròpia voluntat política» dels governants que es posin a negociar amb el promotor perquè canvii aquesta part del projecte.


Durant la seva intervenció, la portaveu de Més, Laura Celià, li proposà a Aguiló modificar la moció per tal que en comptes d’instar a l’Ajuntament a revisar la llicència, instàs a la Junta de Govern, ja que és l’òrgan que va atorgar el permís en qüestió. A més li recordà al soci Aguiló que ell mateix votà a favor de donar la llicència. La proposta de Celià fou desestimada.


Per contra, el PP i el PI es varen oposar, en considerar que la retroacció no justificada d’una llicència atorgada d’acord amb la normativa pot tenir greus conseqüències. Tot i votar en contra, «perquè el permís s’ajusta a la norma», tant el portaveu del PP, Carlos darder, com el batle, Carlos Simarro, explicaren que l’equip de govern ja ha intentat negociar amb els promotors i que es continuarà parlant amb ells per intentar modificar el projecte.
Així mateix, el batle també es comprometé a iniciar la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per restringir «al màxim» la circulació pel carrer. De fet, en haver aprovat la moció, l’Ajuntament s’ha compromès a posar en marxa una modificació puntual del Pla. Aquest fet podria suposar tornar enrere la llicència ja atorgada i probablement donaria peu a importants indemnitzacions, atès que les obres ja estan avançades.

Els veïnats
A la sessió plenària, acudiren alguns representants dels veïnats i comerciants. Asseguren que «continuarem lluitant, contractarem un advocat i anirem a per totes». Els veïnats sortiren decebuts encara que s’aprovàs la moció, pel fet que es tracta d’un document no vinculant i creuen que l’acord adoptat dimarts probablement no es materialitzarà. El president dels Comerciants, Ricardo Albelda, assegurà que «contractarem a un advocat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.