Setmanari d'informació local - 138 anys

La policia cerca com crear vies ciclables on les ‘bicis’ siguin el vehicle preferent

L’objectiu principal dels tallers d’educació vial que imparteix als infants el Policia Tutor, Biel Cardell és «aconseguir uns usuaris de la via pública responsables i segurs»

El departament de Policia vol que l’Ajuntament aposti per fer carrers ciclables. Aquest projecte engegat per part del Policia Tutor té per objectiu donar prioritat sobretot a la circulació pel municipi amb bicicleta, ja sigui com a mitjà de transport saludable o per eliminar l’augment de vehicles de motor.

Aquesta iniciativa és una de les conclusions i propostes lligades als tallers d’educació viària que durant el darrer any ha impulsat el departament, en els quals els infants practiquen amb aquest vehicle a dues rodes i també amb els patinets.

L’educació viària és una de les funcions pròpies de la Policia Local, com a tal el Policia Tutor, Biel Cardell, ha iniciat una tasca a les escoles amb la finalitat «d’aconseguir uns usuaris de la via pública responsables i segurs», explicà Cardell. Els tallers que ofereix Cardell van adreçats a tots els nivells i abracen des d’infantil fins a l’Educació Secundària.

Sempre amb una adaptació segons l’edat. D’aquesta manera «als alumnes d’infantil es treballa la figura de la Policia Local per identificar-lo com un agent de proximitat i d’ajuda; mentre que al cicle de Primària els assessoram de com moure’s com a vianants» i després els introdueixen els coneixements necessaris per a l’ús d’altres vehicles.

Cada formació compta amb una part teòrica, que normalment es fa dins l’aula. La part pràctica es desenvolupa a través d’un circuit d’educació viària muntat al pati de l’escola on es posa en pràctica el coneixement dels senyals de trànsit i les habilitats de l’infant. «També es pot fer feina a partir de camins segurs», assegura Cardell. D’aquests ‘camins segurs’, l’Ajuntament de Sóller n’ha posat en pràctica un que està a punt de ser senyalitzat.

El trajecte, que es pot fer a peu o amb bicicleta, comença des de l’estació de Ferrocarril i arriba a l’escola de Ses Marjades, però la idea és anar ampliant aquests circuits amb l’objectiu d’utilitzar aquest vehicle com a mitjà de transport, tot i que Cardell és conscient que la idiosincràsia de Sóller és complexa i «és complicat oferir una alternativa per accedir al centre de Sóller». Per això creu que és «vital la formació i la implicació de tots per ensenyar als infants a seu autònoms quan es mouen per Sóller».

Millorar la seguretat
Policia també treballa amb un pla integral de millora de la senyalització als entorns escolars. Aquests dies han col·locat senyals verticals als voltants del CEIP Es Fossaret, amb la finalitat d’augmentar la seguretat per als infants i per a la resta dels vianants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.