Setmanari d'informació local - 138 anys

La Cooperativa tanca la temporada de l’oliva blava amb una collita de 9 tones

Miquel Gual: «Ha estat més bona del que pensàvem»

Tan sols quatre olivars han oferit oliva blava aquesta temporada a la Cooperativa.

La recollida de l’oliva blava ha finalitzat. Aquesta setmana han entrat les darreres partides del fruit a les instal·lacions de la Cooperativa, que tanca una temporada quantificada amb 9 tones. El president de l’entitat, Miquel Gual, considera que aquesta xifra «ha estat més bona del que pensàvem, si tenim en compte que fa quatre anys que no teníem una temporada com aquesta». A això s’ha d’afegir la climatologia «extremadament positiva» dels darrers dos mesos que ha fet que el fruit hagi aguantat molt bé a l’arbre «ja que no plou des del novembre», comentà Gual.


L’oliva blava és la darrera que agafen els pagesos per això és arriscat esperar a què maduri el fruit a l’arbre, per aquest motiu enguany l’entitat només ha comptat amb quatre olivars. Tot i els pocs productors, s’han aconseguit omplir 60 botes que es posaran a la venda d’aquí quatre mesos, que és el temps que necessita l’oliva per convertir-se en oliva de taula. Alhora és la més preuda i «també la més cara pel risc que comporta a l’agricultor que no maduri abans del previst», digué el president.


Tot i que les tones recollides són una mica inferiors a les previsions que feia l’entitat a principis de febrer i que apostava per unes 10 tonelades, el president de la Cooperativa assegurà que «en tenim sufucient per abastir el mercat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.