Setmanari d'informació local - 138 anys

Simarro atura les obres pendents al centre

L’Ajuntament no col·locarà llambordes a la plaça ni als carrers de Serra i de Joan Baptista Ensenyat per les queixes dels negocis

SOLLER . CALLES. Aprovat el projecte per pavimentar quatre carrers del municipi. S' empedrarà des del pas de peatons al carrer de sa Lluna. | I.C.

L’Ajuntament no pavimentarà amb llambordes el tram anunciat de la plaça Constitució. Tot i que les obres ja estaven adjudicades, així ho decidí el batle, Carlos Simarro després de rebre queixes per part dels comerciants del carrer de sa Lluna i dels restauradors dels voltants de la plaça per iniciar les obres just a les portes de començar la temporada. Alhora, el batle també descarta col·locar les llambordes als carrers de Serra i de Joan Baptista Ensenyat (del Vent).

Des que l’equip de Govern auncià el projecte que consistia en posar llambordes als tres carrers del centre de Sóller al mes de novembre, no ha estat fins aquest mes quan el Consistori s’ha decidit a iniciar els treballs. Aquest retard ha provocat el malestar, per aquest motiu «les aturam», explicà el batle, Carlos Simarro.

Aquesta actuació consistia en pavimentar i anivellar els carrers amb l’objectiu de suprimir barreres arquitectòniques i rebaixar les voravies sobretot del tram comprès entre l’inici del carrer de sa Lluna fins a les vies del tramvia amb la intenció de donar continuïtat al carrer comercial. La intervenció estava subjecta a una subvenció del Consell de Mallorca Reacciona i es cofinançava a parts iguals entre el Govern, l’Ajuntament i el Consell.

Per aquesta actuació es destinaven gairebé 79.000 euros i el termini conclou al març de 2023. Segons Simarro, «finalment no farem cap dels carrers anunciats, ja que mai es considera que és un bon moment i la reforma afecta a trams que donen al carrer de sa Lluna». El motiu és el pressupost, «ja que els preus varien cada setmana i no crec que sigui el mateix preu al mes de novembre en acabar la temporada». Per això, caldrà «parlar amb l’empresa adjudicatària de les obres i estudiarem la possibilitat de fer-ho a uns altres carrers», digué el batle.

Comerciants

Per la seva banda l’Associació de Comerciants del carrer de sa Lluna són els que més s’han oposat a l’inici de les obres perquè pensen que els afectarà en les vendes durant les vacances de Pasqua. Tot i que insisteixen en què estan d’acord amb el projecte «venim de dos anys de molts de problemes a causa de la Covid i ara no és el moment de començar això», explicà la presidenta, Gràcia Andreo. Andreo considera que «s’hagués pogut fer passat reis, però ara ja no».

Del mateix parer són els restauradors de la plaça. Alguns d’ells comenten que «passat les festes dels Reis era el moment de començar les obres i ens semblava bé, però ara ja no perquè comença la temporada i la pols i el renou afectaria als negocis».

Dins la mateixa convocatòria de Mallorca Reacciona, l’Ajuntament presentà també un projecte per asfaltar una vintena de carrers entre el Port i Sóller, actuació que encara no s’ha iniciat. A més, queda pendent per adjudicar el tercer projecte destinat a adequar els parcs i jardins on s’han de renovar els parcs infantils del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.