Setmanari d'informació local - 138 anys

El Grup de Rescat de Muntanya fa una jornada de pràctiques al Port

El Grup de Rescat de Muntanya, durant les pràctiques d'avui.

El Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers de Mallorca ha realitzat avui matí al Port una nova jornada de formació conjunta, a la qual també hi han participat els efectius del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU 061). L'objectiu principal d'aquest tipus de pràctiques és millorar el temps de reacció durant un salvament de manera coordinada amb la resta de professionals, sobretot en accidents a la muntanya.



Durant la jornada, els equips de rescat han practicat diferents situacions. Per exemple, han actuat en l'extracció d'un ferit amb llitera que ha de ser evacuat des d'un fort pendent; han simulat un rescat d'un pescador caigut en una zona de pesca o han auxiliat un escalador ferit caigut des d'una gran alçada. Totes aquestes pràctiques s'han complementat amb l'assistència del SAMU 061.


El Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers de Mallorca està format per quaranta efectius, repartits entre el parc de Sóller, on hi ha vuit caporals i setze bombers, i el parc d'Inca, que disposa de setze bombers. Des de l'inici d'any i fins al 20 de març el grup especialitzat ha participat en 50 rescats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.