Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller tendrà un sistema de depuració terciari fora de l’EDAR

48067
SOLLER - Los regantes colocan filtros en la depuradora para frenar los vertidos. | Lluc Garcia

La Conselleria d’Agricultura està disposada a implantar la depuració terciària a Sóller. Després que l’estudi de viabilitat fet per Tragsa demostrà que és viable implantar un sistema de tractament terciari a Sóller de les aigües, el projecte «serà una realitat».Segons l’estudi que maneja Agricultura el pressupost per dotar als regants d’aigua residual regenerada «és assumible».

De fet, la regidoria d’Agricultura negocia ja el lloguer d’uns terrenys ubicats fora de la depuradora que abraçaria un espai d’uns 100 metres quadrats. Allà s’instal·laria el sistema que permetrà als regants tenir aquest tipus de tractament a l’aigua per ús de reg.
De moment, Aguiló espera poder-se reunir amb el director general d’Agricultura, Fernando Fernández «per determinar quin serà el sistema més viable per a Sóller i el cost definitiu», digué.

Cal recordar que la Conselleria que dirigeix Mae de la Concha encomanà el passat mes de desembre l’estudi a l’empresa Tragsa per un import de 15.000 euros, amb l’objectiu de donar una alternativa a les aigües de reg procedents de l’EDAR. Aquesta iniciativa d’implantació d’un sistema terciari sorgí després de les reiterades queixes per part dels regants sobre l’aigua que els arriba depurada de Son Puça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.