Setmanari d'informació local - 138 anys

Deià demana al Govern Estatal que crei una reserva marina de 1.500 hectàrees

El ple de l’Ajuntament de Deià aprovà la setmana passada sol·licitar al Govern de l’Estat Espanyol declarar una reserva marina d’interès pesquer a la zona central de la Serra de Tramuntana, és a dir, just davant el municipi. L’Ajuntament considera que l’establiment d’una reserva marina «podria multiplicar entre cinc i vint vegades la presència de peixos a la zona en un termini de tres anys».

Per aquest motiu, en el darrer ple tots els partits aprovaren mitjançant una declaració institucional sol·licitar a l’administració competent que és l’Estat Espanyol, sol·licitar una reserva marina d’aproximadament 1.500 hectàrees. En el document defensen que «aquest fet podria generar una esperança a la pesca artesanal que desapareixerà de la costa nord-oest de Mallorca si continua el declivi dels darrers quinze anys en què s’ha perdut el 75% de la població de peixos».

Així mateix, també sol·liciten que es realitzin estudis ambientals per a determinar la superfície idònia d’aquesta reserva, demanant que «almenys correspongui a la zona marítima confrontant amb el municipi de Deià». Des de l’Ajuntament no només consideren necessari l’establiment d’una reserva marina, sinó que demanen al Govern de les Illes Balears i al Govern de l’Estat mesures reguladores «immediates en relació amb la saturació de vaixells i iots recreatius que els mesos estivals es produeix a la zona de Cala Deià i de sa Foradada».

Finalment, conviden els municipis de Sóller, Valldemossa, Banyalbufar i Estellencs a sumar-se a aquesta iniciativa així com donen suport a la creació de la Reserva Marina d’Interès pesquer entre ses Puntes i el Morro d’en Llobera, amb una extensió de 5.000 hectàrees fa anys que es demana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.