Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila permetrà les plaques damunt coberta a la zona d’horts

Ho regularà mitjançant una modificació del Pla Especial que durà al pròxim plenari

L’Ajuntament calcula que un 60% de la població resideix actualment a la zona d’Horts i Tarongers. | ULTIMA HORA

L’Ajuntament modificarà el Pla Especial d’Horts i Tarongers i permetrà la instal·lació de plaques solars damunt coberta a les cases i aparcaments d’aquesta zona especial. La idea del departament d’Obres i Urbanisme és regular les instal·lacions fotovoltaiques a aquesta zona catalogada com a Horts i Tarongers que se situa en sòl rústic i que segons es calcula, hi resideix un 60% de la població de Sóller.


El regidor Jaume Bestard ha explicat que la proposta, que encara està pendent del vistiplau dels serveis jurídics municipals, «serà presentada a la resta de partits en el pròxim ple ordinari». De fet, la sessió s’havia de celebrar aquesta setmana, però s’ha ajornat per poder-hi incloure aquesta qüestió. Bestard decidí regular les instal·lacions a Horts i Tarongers després que el Govern Autonòmic aprovàs un Decret Llei que regula a tots els municipis de la Comunitat Autònoma la instal·lació de plaques solars damunt teulades, cobertes i aparcaments únicament en sòl urbà. Aquesta norma no parla però de les instal·lacions en sòl rústic i per tant tampoc les d’Horts.

Sòl urbà
Quant al sòl urbà, els municipis que compten amb figures de protecció patrimonial o paisatgística, com és Sóller, hauran d’esperar que el Consell tregui la guia de criteris estètics per poder posar plaques solars damunt coberta. Segons contempla el Decret Llei, l’administració té fins al mes de setembre per aprovar aquest document que recollirà les limitacions dels municipis protegits i que donarà llum per fi a les instal·lacions fotovoltaiques.


Val a dir que Sóller és un dels municipis més restrictius quant a les plaques solars motiu pel qual els veïnats, els instal·ladors i fins i tot l’oposició han reivindicat en diverses ocasions que se suavitzàs la normativa municipal i que es facilitàs als sollerics poder fer ús d’aquesta energia renovable que actualment està en auge. De fet, cal recordar que abans de l’aprovació d’aquest Decret Llei, l’Ajuntament ja treballava amb l’elaboració d’una ordenança municipal per regular aquestes instal·lacions que ara ja no farà falta

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.