Setmanari d'informació local - 138 anys

Les plaques a les cobertes dels nuclis rurals podran ocupar 40 m2

Les instal·lacions hauran d’anar preferiblement a l’aiguavés posterior

Vistes generals. L'Horta | Arxiu

L’Ajuntament durà al proper ple ordinari una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per permetre la implementació de les plaques solars a les cobertes dels edificis ubicats als nuclis rurals del municipi.


En aquestes zones protegides incloses dins el Pla Especial d’Horts i Tarongers, només s’admeten, de moment, les instal·lacions fotovoltaiques a l’espai lliure de parcel·la, és a dir, en terra. Per tal de facilitar i fomentar l’adhesió a aquesta font d’energia renovable, l’Ajuntament ha duit endavant una modificació del planejament urbà que actualment és prou restrictiu i sols permet. fins i tot al sòl urbà, les plaques damunt coberta plana.
El document inicial, que encara requereix l’aprovació del plenari i posteriorment, del vistiplau de les administracions supramunicipals competents, preveu permetre ocupar les cobertes dels nuclis rurals en fins a 40 metres quadrats. A més, la instal·lació s’haurà de retranquejar un metre en tot el perímetre de la coberta i s’hauran de col·locar preferentment a l’aiguavés posterior. Aquestes condicions s’aplicaran a tots els nuclis rurals inclosos dins la zona especial d’Horts i Tarongers de Sóller a excepció de Biniaraix que queda exclosa d’aquesta normativa per mor de ser considerada Bé d’Interès Cultural (BIC).

Altres elements
La nova normativa que es preveu aprovar pròximament, remarca que «no es podrà col·locar cap altre element a la coberta complementari a aquesta instal·lació havent de passar les escomeses per l’interior de l’edifici o degudament integrades a la façana», pel que els propietaris que tenguin altres elements i vulguin instal·lar plaques damunt coberta, els hauran de recol·locar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.