Setmanari d'informació local - 138 anys

Finalitzades les obres de la rotonda d'accés a Raixa i al camí de Caubet

El Consell ha donat per finalitzades les obres d'execució de la rotonda que dona accés a Raixa i al camí de Caubet. Aquesta rotonda facilitarà el trànsit, farà més segura la carretera Ma-11 i aportarà, per les seves característiques singulars, diversitat i major riquesa mediambiental a la zona.

La nova rotonda tendrà dos carrils per als vehicles; s'hi han instal·lat parades de busos en ambdós sentits i s'ha millorat l'amplada de les voreres per augmentar-ne la seguretat. En aquest projecte hi han col·laborat també l'IMEDEA i el Jardí Botànic de Sóller amb l'objectiu de generar biodiversitat a la zona i potenciar els pol·linitzadors mitjançant la instal·lació d'un hotel d'insectes. Així, s'ha duit a terme un enjardinat especial a base de plantes aromàtiques disposades de tal manera que facilitin la reproducció d'aquests.

Avui matí, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, i Daniel Gallego, gerent del Jardí Botànic de Sóller han assistit a la finalització dels treballs. La presidenta Cladera ha apuntat que se sent satisfeta «de poder enllestir una altra intervenció que dona resposta a una necessitat dels veïnats i conductors i, sobretot, perquè guanyam un espai més en seguretat; s'elimina una intersecció perillosa que era un punt negre en la nostra xarxa viària, d'una manera amable amb l'entorn».

El conseller Sevillano ha ressaltat que «finalitzar aquesta obra és molt important per al nostre departament, perquè evidencia, una altra vegada, la nova direcció de carreteres, que deixa de banda els megaprojectes del PP i de consum de territori, alhora que milloram la seguretat de la xarxa secundària, en aquest cas, eliminant una intersecció perillosa. També afavorim l'ús del transport públic, a través de la construcció de noves aturades, a més d'un pas de vianants, que aportarà seguretat per a les persones que vulguin creuar».

Les obres de la rotonda han durat sis mesos i han tengut un cost de 798.600 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.