Setmanari d'informació local - 138 anys

Veïnats denuncien la mala olor que fa la depuradora de Son Puça

L’Ajuntament crearà una comissió de seguiment del funcionament de l’EDAR

La zona de l’Horta és la més perjudicada per la pudor de les aigües residuals que s’intensifica durant els mesos d’estiu. | Lluc Garcia

Queixes veïnals per les males olors que desprèn la depuradora de Son Puça. Aquesta setmana alguns veïnats residents a la zona de l’Horta s’han reunit amb l’Ajuntament per denunciar de nou l’olor que fa l’EDAR de Sóller, sobretot durant els mesos d’estiu a l’alçada entre la Roca Roja fins al desviament cap a la carretera de Deià. No és la primera vegada que s’alcen queixes per reivindicar que es posi solució a la mala olor, per aquest motiu els veïnats han demanat a l’Ajuntament que intercedeixi amb l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA), l’entitat gestora del complex d’aigües residuals, per tal de resoldre un problema que fa massa temps que dura.


En una reunió mantinguda dilluns entre alguns residents a la zona, el batle accidental, Carlos Darder i el regidor d’Agricultura, Sebastià Aguiló, els veïnats traslladaren el seu malestar que provoca que a l’estiu hagin «de tancar finestres». A això se li ha d’afegir la mala imatge que dona a un municipi que sobretot a l’estiu viu del turisme. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament els proposaren convocar una Comissió de Seguiment del funcionament de l’EDAR de Sóller formada per tots els afectats amb l’objectiu d’elaborar estratègies per millorar aquesta situació.


Així, Sindicat de Regants, hotelers, restauradors, veïnats i Ajuntament «insistirem en el fet que s’arregli el problema de les olors a la depuradora de Sóller», assegurà Aguiló. Per la seva banda, Darder recordà que «continuarem insistint perquè aquest problema encara s’accentua més durant els mesos d’hivern quan les tafones elaboren oli», digué. Tot i això, Darder criticà la manca «sovint de respostes dels òrgans supramunicipals, ja que aquestes queixes les hem traslladat en reiterades ocasions a la Conselleria de Medi Ambient i no hem obtingut cap resposta». Per això, des de l’Ajuntament es volen reunir amb la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, i el gerent d’ABAQUA, Guillem Rosselló, «per trobar els mitjans tècnics i evitar que el problema s’allargui en el temps», digué Aguiló.
Val a dir que en altres ocasions, els mateixos residents han fet recollides de signatures en contra d’aquests fets, sense que s’hagi arribat a posar remei.

Sensors
Una de les propostes que hi ha damunt la taula per fer un seguiment d’aquesta olor i cercar possibles solucions, és «instal·lar sensors d’olors per detectar les molècules que hi ha a l’aire i comprovar la qualitat d’aquest», tal com suggerí el regidor de Medi Ambient, Sebastià Aguiló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.