Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila tanca l’accés a la platja Artificial de manera permanent

Simarro diu que aquesta és la solució perquè «no podem garantir la seguretat de la gent»

La platja artificial està tancada als banyistes des del passat mes de juliol.

L’accés a la platja Artificial quedarà prohibit als banyistes de manera permanent. Aquesta és la decisió que prengué ahir l’Ajuntament després de mantenir una reunió amb Demarcació de Costes, en la qual s’acordà el tancament total d’accés a aquesta zona per evitar que la gent s’hi banyi. En aquesta trobada, entre el batle Carlos Simarro i la cap de Costes a les Illes, Almudena Domínguez, s’arribà a la conclusió que «el millor que podem fer és posar un cartell que identifiqui el tancament definitiu del lloc, perquè no podem garantir la seguretat de la gent», assumí el batle.


D’aquesta manera, l’Ajuntament procedirà a instal·lar una cartelleria nova on s’indicarà la prohibició del bany a turistes i residents i indicant que és una zona «no apte, en tant que per nosaltres mai ha estat considerada una platja sinó una escollera. Tampoc hi ha hagut mai seguretat ni ens hem cuidat de la neteja», advertí el batle.


Per la seva banda, Costes comentà al batle que ara per ara no tenen cap partida habilitada per arreglar els penya-segats ni a curt ni a llarg termini i no es podrà estabilitar la zona perquè sigui segura. L’Ajuntament tampoc compta amb mitjans propis per assegurar el penya-segat, per tant, «els esforços se centraran en recordar a la gent que no és una zona de bany», afegí el batle. Alhora recordà, que la Platja Artificial és de difícil accés i «a Sóller tenim altres alternatives més segures i amb totes les condicions per banyar-se amb més tranquil·litat».


Cal recordar que Simarro sol·licità aquesta reunió després que a mitjans del mes de juliol es tancàs el recinte i s’avisàs a Emergències i Costes del perill que suposaven aquests despreniments de roques, per la qual cosa l’Ajuntament sol·licita per escrit una malla protectora a Costes per contenir el penya-segat. A la sol·licitud s’hi adjuntà un conjunt d’informes tècnics policials explicant la perillositat de la zona. A això, Costes respongué que la seguretat de la «platja és responsabilitat i competència municipal i no del Ministeri per a la Transició Ecològica», òrgan del Govern Central del qual depèn en l’actualitat Costes. Per aquest motiu, Simarro es traslladà ahir a Palma amb la intenció d’arribar a una entesa.


Cal recordar que la Platja Artificial quedà tancada a mitjans del mes de juliol a causa d’uns despreniments de roques de petita i mitjana dimensió. Aquest fet que fou alertat a la Policia per un banyista i aquest procedí a precintar la zona i a instal·lar cartells advertint del perill. Des de llavors, l’accés al bany està tancat i hi figuren cartells i una cinta protectora.
Tot i aquestes mesures que prohibeixen el pas als banyistes durant aquestes setmanes, molts d’ells han traspassat el precinte que impedeix el pas i han acudit a la zona afectada a nedar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.