Setmanari d'informació local - 138 anys

Indignats per la MA-10 denuncien botellots al Mirador de ses Barques

L’esplanada s’ha convertit en un espai on es concentren els joves amb cotxes i motos

Captura d’un dels vídeos enregistrat per una veïnada que els demana que aturin la música.

La plataforma Indignats per la MA-10 ha denunciat els botellots que es produeixen gairebé a diari a l’esplanada del Mirador de ses Barques. L’espai ubicat a la carretera Ma-10 de la Serra de Tramuntana s’ha convertit en una zona on es concentren fins a altes hores de la matinada grups de joves que amb les seves motos i cotxes fan botellot, festes i renou, molestant als veïns «com si es tractàs de la central d’una escuderia de carreres», expliquen.


Aquesta pràctica ja fa temps que es dona en aquest punt de Sóller, però segons els veïnats abans es concentrava els divendres i dissabtes i actualment s’està convertint en una pràctica gairebé diària durant el mes d’agost. La situació s’ha agreujat d’ençà de l’estiu i en ocasions els «infractors», entren a les propietats privades «engaten els animals i les amollen per la carretera tot i el perill que això comporta», asseguren.
Aquestes concentracions es donen de nit, quan el restaurant ubicat a la mateixa zona tanca i és llavors quan aprofiten per «acampar al Mirador», comenten els residents els quals han gravat imatges amb l’objectiu de tenir proves i es «comencin a prendre mesures reals, perquè sospitam que es tracta de les mateixes persones que de nit fan curses il·legals amb les motos i els cotxes».


Cansats de telefonar a la Policia Local i a la Guàrdia Civil sense que això se solucioni, dimecres es reuniren amb el batle, Carlos Simarro, per transmetre-li aquesta problemàtica i cercar una solució. Tot i la bona predisposició del batle, els Indignats per la MA-10 asseguren que «serà complicat per la poca policia que tenen els municipis de la Serra i perquè la Guàrdia Civil considera que no és competència seva». Mentrestant, els residents «som els qui patim les conseqüències», diuen.

Drons
La denúncia del botellot al Mirador de ses Barques coincidí amb l’anunci que va fer la Direcció General de Trànsit informant que intensificava el control de la MA-10 amb drons per ser considerada una zona especialment concorreguda en la qual el trànsit augmenta considerablement a l’estiu.
A tot això, els veïnats també han reaccionat i consideren que és una mesura insuficient, ja que «només hi ha un dron per a tota la carretera que abraça altres pobles com Banyalbufar i Puigpunyent, per tant, no poden controlar només aquest punt tan conflictiu de Sóller», asseguren.
Entre les infraccions més greus es troben els avançaments en línia contínua o canvis de direcció indeguts sense respectar el senyal d’stop a la qual cosa els veïnats responen que «no hi fan cas perquè giren sense fer cas al senyal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.