Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA demana al Consell que els jardins de Can Canals es converteixin amb BIC

Exigeix a l’Ajuntament que n’ampliï la protecció al catàleg

Només una part de la reixa modernista de Can Canals està protegida. | Irene Cabrer

L’Associació per a la Revitalització de Centres Antics (ARCA) ha presentat un escrit al Consell en el qual demana que els jardins de Can Canals, que formen part de l’immoble situat entre la Gran Via i el carrer de sa Mar, siguin declarats Bé d’Interès Cultural (BIC) amb definició de Jardí Històric. El document es presentà a la direcció Insular de Patrimoni Històric del Consell perquè en prengui les mesures pertinents. Al mateix temps, l’entitat presentà un altre escrit a l’Ajuntament de Sóller per tal que revisi el catàleg de patrimoni i ampliï la protecció dels jardins i, a més, se suspenguin els procediments i llicències que li puguin afectar.


La reacció d’ARCA està promoguda arran d’un nou projecte que es vol desenvolupar als jardins. La nova propietat hi vol impulsar un hotel i un nou edifici que reduiria la superfície dels jardins de Can Canals. No obstant això, el Pla General vigent contempla que una part d’aquest espai és urbanitzable, per la qual cosa «posa en perill les barreres i la coherència del jardí, que quedaria més curt d’un costat», segons expressa l’associació en el document.
A més, el nou projecte inclou també la construcció d’un aparcament de diverses plantes, «fet que pertorbaria la contemplació i el conjunt de l’espai», apunten.


La petició d’ARCA al Consell i l’Ajuntament s’ha fet després que l’entitat fes una recerca del conjunt, ja catalogat, «però no suficientment per la normativa urbanística de Sóller». Té una extensió de 3.900 metres quadrats, i es construí entre els anys 1920 i 1930 amb un estil neobarroc, tancat per una monumental reixa d’estil modernista. A l’informe també es destaca la necessitat d’examinar l’arbrat que forma part de d’aquest jardí històric.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.