Setmanari d'informació local - 138 anys

Deià cobrarà a les empreses de subministres un 1,5% dels seus ingressos

Per ocupar i explotar el sòl públic amb les seves xarxes de distribució

DEIA - RUTAS CULTURALES - Veinte pueblos de la Serra están incluidos en un ambicioso proyecto divulgativo. VISTA GENERAL DE DEIA. | T. AYUGA

El ple de Deià aprovà ahir cobrar a les empreses de subministraments una taxa pel fet de tenir instal·lades les xarxes de distribució en el sòl, subsòl o la volada del domini públic i lucrar-se amb la seva explotació. Es tracta d’un impost contemplat en la Llei d’Hisendes Locals i que, de moment, sols apliquen dos ajuntaments a tota l’illa de Mallorca.

Així, Deià cobrarà un 1,5% dels ingressos bruts anuals que s’hagin generat al municipi, a les empreses explotadores de serveis de subministraments que, en el cas del llogaret, sols són les elèctriques i les de telecomunicacions. Les empreses de telefonia mòbil queden excloses.

L’ordenança que regula el cobrament d’aquesta taxa i que fou aprovada amb el vot favorable de tots els regidors, començarà a regir dia 1 de gener de l’any 2023. A partir d’aquesta data, Deià obtendrà uns ingressos considerables. En aquesta línia, el batle de Deià, Lluís Apesteguia, ha explicat que «aquestes empreses tenen ingents beneficis i amb aquesta mesura els podrem socialitzar. Els deianencs us beneficiareu d’aquests doblers de manera indirecta». Val a dir que les empreses tenen prohibit per llei repercutir aquesta taxa a la factura dels clients per esquivar la pèrdua d’ingressos.

Bonificacions
L’ordenança aprovada ahir inclou un punt pioner que contempla una possible bonificació. Per tant, quan les empreses duguin a terme tasques de soterrament del cablejat aeri existent podran bonificar de la taxa prevista en aquesta ordenança el 50% del cost de les obres que duguin a terme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.