Setmanari d'informació local - 138 anys

Cinc hotels tancaran abans per mor de la pujada dels carburants

L’Associació Hotelera assegura que s’ha registrat una returada de reserves pel mateix motiu

PUERTO DE SOLLER. TURISMO. PLAYAS. VISTA DE LA PLAYA DEL PORT DE SOLLER. | EMILIO QUEIROLO

Almenys cinc establiments hotelers avancen el final de la temporada turística per l’augment del cost dels carburants. La pujada del preu del combustible i en general de tot allò necessari per mantenir l’hotel obert ha provocat que alguns establiments hagin de tancar dues setmanes abans del previst.


A això se li ha d’afegir una returada de les reserves pel mateix motiu. Els principals mercats emissors de Sóller, Alemanya i Regne Unit estan fent reserves a poc a poc i a curt termini sense que els establiments puguin tenir una previsió de la quantitat de clients que tendran. «Davant la incertesa que s’augura els pròxims mesos de tardor i d’hivern, molts hotels tenen previst tancar abans perquè sense tenir reserves és difícil mantenir les instal·lacions obertes en un moment en què si anar de vacances és un extra, els turistes prefereixen estalviar per poder pagar l’electricitat o el gas de casa seva», comenta el president de l’Associació Hotelera de Sóller, Lluís Rullan.
Val a dir que la majoria d’establiments hotelers que formen part de l’associació tancaven a finals de novembre, però enguany d’aquesta trentena, almanco cinc s’avançaran dues setmanes, «mentre la resta espera a veure si les reserves de darrera hora s’animen», digué Rullan.

Ocupació
Aquesta decisió s’ha pres just després que al mes de setembre l’ocupació hotelera a la Vall hagi estat del 92,84%, la qual cosa significa mig punt més respecte del mes d’agost.
L’alta ocupació no davalla del 90% des del passat mes de maig i només amb els quinze dies d’octubre l’ocupació del sector ronda per damunt del 70%. Tot i aquestes bones xifres dels mesos passats i l’inici de la temporada senderista, «les reserves per als mesos que vénen són incertes», assegurà Rullan.


Mentrestant, la resta d’hotels del Port i Sóller aniran tancant segons el calendari establert a principi de temporada, la qual cosa significa que entre finals del mes de novembre i la primera setmana de desembre la planta hotelera de Sóller haurà tancat. Tot i això, hi ha alguns establiments ubicats a Sóller que mantenen tot l’any obert per als visitants, però «enguany alguns d’ells també tancaran durant el mes de gener per fer reformes a l’immoble de cara a la temporada 2023», confirmà el president.


No obstant això, aquesta temporada turística ha donat xifres rècord quant a despesa del visitant i fins al mes de setembre la despesa acumulada ja era de 540 milions d’euros més que els anys anteriors a la pandèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.