Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila insta al Govern a que no deixi la Vall sense pediatra

Salut ha notificat que «de moment es cobrirà amb metges de capçalera»

48669
El PAC atén als infants del Port, Fornalutx i Deià. | ARCHIVO

Sóller pot quedar sense servei de pediatria a partir del mes de desembre. L’actual professional encarregada d’aquest servei al centre de salut Serra Nord es jubila a finals d’any, per la qual cosa l’Ajuntament ha escrit una carta al Govern on l’insta que enviï un nou especialista el més aviat possible per atendre la població infantil i juvenil de la Vall «davant la incertesa que ha generat a les famílies el no tenir previst cobrir aquesta plaça», assegurà la regidora de Sanitat, Catalina Pomar.

D’aquesta manera 1.898 infants d’entre 0 i 14 anys de Sóller, el Port, Fornalutx i Deià quedaran sense un metge especialista «ja que de moment no ens han informat que hi hagi una persona per substituir la plaça que queda vacant al mes que ve», confirmà Pomar. Davant aquesta situació, el Consistori ha afegit a la missiva que s’informi de com quedarà el «Programa de Salut Infantoadolescent i les revisions periòdiques dels infants per tal d’evitar desplaçaments a altres centres fora de la comarca», digué Pomar.

La regidora de Sanitat es mostrà indignada amb aquest fet, perquè des de Salut «no ens ho han notificat i ens han informat que de moment el servei se substituirà amb metges de capçalera», afirmà. Pomar assegura que si amb «la carta no hi ha cap reacció m’asseguraré de presentar una moció al proper plenari per tal de fer pressió, perquè la falta de pediatra afecta el poble». Val a dir que a l’octubre Associació de Pediatria d’Atenció Primària alertava del dèficit de pediatres, que a la Serra de Tramuntana és d’un 80%.

Per altra banda, ahir aquest setmanari es va posar en contacte amb la Conselleria de Salut i aquests informaren que cobriran la plaça vacant, però no especificà quan es farà efectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.