Setmanari d'informació local - 138 anys

Joves contra la pobresa alimentària per Nadal

Alumnes de 1er d’ESO de Sant Vicenç de Paül se solidaritzen amb la gent necessitada ajudant a confeccionar les paneres d’aquestes festes en una experiència enriquidora

Els alumnes de Sant Vicenç de Paül orgullosos d’ajudar la gent amb menys recursos. | Pere Serra

En uns temps en els que pareix que quan encara no hem oblidat la calor de l’estiu ja instal·len els llums de Nadal i les campanyes comercials es succeixen en una espiral vertiginosa, també sorgeixen projectes que exemplifiquen l’essència solidària d’aquestes festes. Avui parlam de la iniciativa que des de fa anys impulsa l’associació Es Rebost, en aquesta ocasió amb alumnes de 1er d’ESO del col·legi Sant Vicenç de Paül. El passat dilluns dos grups de deu joves varen ajudar a confeccionar al centre parroquial de La Victòria unes 150 paneres que arribaran aquestes festes a la taula de la gent més necessitada.


Josep Morell, un dels deu voluntaris que formen l’equip que ajuda als joves, afirma que «són uns 30 paquets més, un poc més que l’any passat» i afegeix que «la panera inclou torró, ‘polvorons’, fruits secs, olives, confitura, paté o, en el cas dels musulmans, formatge. No són productes de primera necessitat, sols són uns detalls per a que passin una bona estona i un bon Nadal». Morell, que fa quasi 30 anys que aporta el seu gra d’arena a aquesta iniciativa, conta que «no disfrut exactament amb aquesta feina. Veus molts de problemes. Tenim un percentatge molt gros de gent del poble que coneixem personalment, però és una satisfacció molt grossa poder ajudar. A l’estiu donàvem menjar per entre 60 i 70 persones. Ara que ha passat la temporada ho feim per a 95. Aquí no pot venir ningú pel seu compte, primer han de passar per Serveis Socials o Creu Roja. Els fan un estudi i estan dos mesos o dos mesos i mig per saber si estan sense feina. Tant de bo poguèssim perdre tots els ‘clients’».

Solidaritat en equip
Leonor Salguero és l’orientadora del col·legi que acompanya els alumnes en aquesta tasca solidària. «Entre tots feim un, hem de fer equip. Són valors importants per transmetre a les noves generacions. Hi ha molta gent que ho necessita de veres. No podem mirar sols a nosaltres mateixos. Fer aquesta activitat és una manera de demostrar valors importants i que els continuïn quan siguin adults. No els he de dir com han de fer les coses, només supervisar. Estan molt predisposts. Ho estan fent molt bé. Surt d’ells. Quan la motivació surt dels nins vol dir que ho fan amb el cor», sentencia Salguero.
La docent explica que «no tot a l’escola ha de ser absorbir coneixement. Els hem de preparar per a la vida. Hi ha una part teòrica que és important i que han de conèixer però aquests coneixements no tenen sentit si no saben com aplicar-los a la vida. Al final, sempre damunt un contingut hi ha valors. Aquí no treballam un contingut però treballam uns continguts humans que són necessaris per la vida», afegeix.


Juan Esteban, Miquel Cuartero, Dani Socies i Lluís Molino són quatre dels vint alumnes que, en dos torns, ajudaren a confeccionar les paneres de Nadal. Juan comenta que « m’agrada ajudar a la gent que ho necessita». Per la seva banda, Miquel Cuartero afegeix que «no tota la societat està concienciada. Hi ha gent que no li agrada ajudar», assegura. «Aquesta és la primera vegada que particip en una cosa així. La feina ha anat bé», afegeix. També Dani Socies aprofita el seu torn de paraula per a dir que «s’ han de fer coses pels demés sense esperar res a canvi». Mentre que Lluís Molino acaba la ronda de preguntes assegurant que «vull que la gent que no té menjar pugui tenir torró com jo ho faré».
Els alumnes de Sant Vicenç de Paül s’endugueren a casa una experiència enriquidora i molt positiva, tant com els aliments de les paneres de Nadal per a la gent que més ho necessita.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.