Setmanari d'informació local - 138 anys

Entra en vigor la norma que permet aparcar davant els guals

A partir de la setmana que ve la Vila començarà a donar les llicències

La normativa permetrà aparcar davant la reserva d’estacionament.

A partir de la setmana que ve entra en vigor la nova norma aprovada per l’Ajuntament que permetrà aparcar davant els guals permanents. A l’espera que l’ordenança que s’aprovà en la sessió plenària celebrada al mes de novembre surti aquests dies publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), els propietaris tendran l’oportunitat d’aparcar davant el seu gual de manera gratuïta.


La normativa donarà llicència als tenidors que paguen per tenir un reservat d’estacionament a deixar els seus vehicles davant el garatge, un cop que hagin sol·licitat la llicència per a tal efecte. Aquestes llicències, segons explicà el regidor de Governació, Carlos Darder, es començarà a donar «a partir de la setmana que ve». Tot i això, Darder explicà que des de l’Ajuntament s’informarà «de quina manera cada unitat familiar pot sol·licitar les targetes GARE (Gual de Regulació Especial)».


Tal com s’anuncià des de Policia Local, cada família disposarà d’un màxim de tres targetes que els donaran permís per aparcar davant una placa. Així, segons l’estudi realitat per aquest departament, a Sóller hi hauria entre 400 i 500 places aptes per deixar els vehicles.


Val a dir que aquesta mesura s’aprovà amb els vots favorables de l’equip de govern i de Podemos. En canvi, Més i PSOE es van abstenir en la votació perquè consideraven que era un greuge comparatiu cap a altres sollerics que han de pagar ORA per deixar el seu cotxe aparcat a la Via pública.


Tanmateix, la proposta també s’havia consultat prèviament mitjançant una enquesta pública de la qual es va desprendre que el 88,7% dels enquestats estaven d’acord amb la nova norma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.