Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern culpa l’Ajuntament del retard de les obres a les escoles

Més formulà una pregunta al Parlament referent a l’execució del conveni amb Sóller

La fusteria del CEIP Es Puig, un dels projectes finalitzats per la Conselleria d’Educació. | Irene Cabrer

Continua la polèmica al voltant de les reformes pendents als centres educatius de Sóller. Després del ple de la setmana passada on PP i PSOE s’acusaren mútuament de l’incompliment del conveni signat entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament, el Govern culpa ara l’actual equip de govern del retard en les obres a les escoles públiques de Sóller. A través d’una pregunta formulada pel grup parlamentari Més al conseller d’Educació Martí March, l’agrupació ha rebut la resposta on el Govern assegura que l’Ajuntament «no ha redactat» cap dels projectes compromesos dins el conveni signat el 2019 i prorrogat el 2022 per tres milions d’euros.


El document que conté la resposta a Més per Sóller detalla en quin punt es troben algunes de les actuacions que s’han fet o s’han de fer als centres educatius públics i el cost de les intervencions. Segons es desprèn de l’escrit, que es contradiu amb l’argument presentat la setmana passada en sessió plenària per la regidora d’Educació, Andrea Pomar (PP), on explicava l’incompliment del conveni per part del Govern, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) «haurà executat cinc obres per valor de més d’1 milió d’euros». A la resposta, el Govern a més insisteix a dir que l’acord contemplava la redacció dels projectes per part de l’Ajuntament per un termini de tres anys, mentre que l’IBISEC donaria suport tècnic i supervisaria els projectes redactats, licitaria i executaria les obres. Tot i la pròrroga del conveni per tres anys més signat l’any passat, «l’Ajuntament no ha redactat cap dels projectes compromesos, mentre que l’IBISEC ha assumit la redacció dels projectes del canvi de fusteries del CEIP Es Puig, la sortida del pati d’educació infantil del Fossaret i el gimnàs de Pere Cerdà, que està en fase de redacció», apunta la resposta per part de la Conselleria d’Educació. Respecte de la resta d’obres grosses, com la reforma integral de la cuina i el menjador de l’Institut i el nou pavelló esportiu, la Conselleria afirma que no ha tengut resposta des de 2020, així com també continua a l’espera d’un estudi de mobilitat que havia de realitzar l’Ajuntament.


La portaveu de Més, Laura Celià, demanà que PP i PSOE deixin de banda les diferències i continuïn fent feina «per donar compliment al conveni que permetrà millorar les infraestructures educatives del nostre municipi». Alhora que exigí a Pomar que «dediqui el seu temps a accelerar les solucions pendents a les escoles en comptes de destinar-lo a preparar intervencions al plenari».


Mentre que el portaveu dels socialistes, Jaume Mateu, assegurà que «no seguirem amb el joc de ‘i tu més’, perquè ja hem explicat com està la situació, tant nosaltres com la Conselleria. Ara bé, continuam demanant que l’Ajuntament faci la part del conveni que li pertoca, i deixi de donar culpes als altres». Per la seva banda la regidora d’Educació explicà que ja informà de la situació al plenari «i no faré més declaracions fins passada la reunió amb l’IBISEC, convocada per dimarts que ve a la seu de Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.