Setmanari d'informació local - 138 anys

La Cooperativa lloga trituradores de poda per evitar les cremes

L’entitat «aposta per un canvi», segons Miquel Gual

Dimecres matí la Vall presentava aquesta imatge causada per les cremes agrícoles.

La Cooperativa de Sóller dona l’opció de llogar les tres màquines trituradores de poda que adquirí mitjançant una subvenció concedida pel Consorci Serra de Tramuntana. A partir d’aquesta setmana les capoladores ja estan a disposició de socis i interessats amb «l’objectiu d’evitar les cremes agrícoles», afirmà el president de l’entitat, Miquel Gual. Segons Gual, «malgrat la relaxació de la norma que permet cremar restes vegetals, la Cooperativa aposta per un canvi», per això adquirí tres màquines que estaran a disposició dels propietaris d’horts i olivars.


Es tracta de models de biotrituradores aptes per usar als horts, però també per als olivars, fins i tot per aquells on només es pot arribar amb oruga. D’aquesta manera, tant els 300 socis com els que no ho són «tenen una alternativa per a poda que passa per no fer foc a la Vall i baixar els nivells de toxicitat», afegí el president.


La posada en marxa d’aquesta maquinària coincideix just a la setmana en què la regulació de les cremes vegetals torna al calendari anterior. Després d’una rectificació a la legislació estatal per part del Congrés dels Diputats, totes les cremes de restes vegetals que s’hagin de fer a Sóller, excepte a terreny forestal, on és necessària una autorització de Medi Ambient, s’hauran de comunicar a la Policia Local. La Vila recomana realitzar aquesta pràctica entre els 11 i les 15 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.