Setmanari d'informació local - 138 anys

Els turistes que visiten Sóller fan estades curtes però gasten més doblers

Segons les dades del nou Pla estratègic de desenvolupament turístic, el 2022 cada visitant féu una despesa un 9 % superior a la del 2021

El regidor Sebastià Aguiló presentà el nou Pla estratègic de desenvolupament turístic de Sóller. | Paco Grancha

L’estada mitjana dels turistes a Sóller ha disminuït durant el 2022, però la despesa per persona i dia ha augmentat respecte del 2021. Fent referència als dies que visiten la Vall, l’any passat l’estada mitjana va ser de 6,6 dies. Aquesta dada és l’única que ha disminuït respecte de l’any anterior ja que per contra, s’ha viscut un increment de la despesa. El 2021 els visitants gastaren diàriament 143,09 euros, mentre que el 2022 han deixat al municipi 156,08 euros diaris. Aquestes xifres suposen l’augment d’un 9,08%.
Així es desprén del nou Pla estratègic de desenvolupament turístic del municipi de Sóller que aquesta setmana ha presentat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Sebastià Aguiló.


A partir de les dades turístiques es confirma la recuperació total del turisme, ja que tan sols en els primers sis mesos del 2022 arribaren un 80% dels turistes que vingueren en tot l’any 2021. El motiu principal del viatge continua sent el d’oci i vacances, amb més d’un 87% de les arribades. D’aquests, més d’un 63% s’han allotjat en hotels o similars, mentre que un 12,6% ho han fet en allotjaments de lloguer. La gran majoria de turistes que arribaren a les illes durant el 2022 ho feren sense paquet turístic (un 66,11% enfront del 33,89% que arribaren amb paquet turístic).
Aquest nou Pla estratègic de desenvolupament turístic del municipi de Sóller, el qual ha duit més d’un any de feina, serveix per posar les bases de l’actualització de l’estratègia turística futura. Per a la seva redacció, s’ha requerit la participació activa del teixit productiu i també del social del municipi.


El regidor Sebastià Aguiló va explicar durant la presentació que «totes les finalitats que conformin l’estratègia turística de Sóller han d’anar encaminades a fomentar un millor desenvolupament econòmic, social i cultural per al poble a través del turisme. Era necessari actualitzar el Pla, l’anterior estava obsolet», digué.
A més, durant aquestes darreres setmanes l’Ajuntament està preparant una guia turística, la qual servirà també com a complement del nou Pla estratègic de desenvolupament turístic. Aquesta nova guia serà una actualització de l’anterior, la qual necessitava «una revisió i modificació urgent», segons ha informat el regidor. Cal destacar que als panells informatius Opis, els quals estan sent actualitzats aquestes setmanes, es col·locarà un codi QR amb el qual els turistes podran accedir a la nova guia turística amb els seus dispositius electrònics per tal de facilitar la informació sobre el municipi així com també fer una estada més amable.

Obertura dels furgons turístics
Per altra banda, Aguiló ha confirmat les dates en què seran oberts els furgons d’informació turística, on els interessats poden sol·licitar informació. El furgó turístic de Sóller, situat a la Plaça d’Espanya, obrirà el pròxim dilluns dia 20 de febrer. En segon lloc, el furgó situat al Port obrirà més endavant, retardant la seva obertura fins a Pasqua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.