Setmanari d'informació local - 138 anys

Indignats per la Ma-10 durà a Estrasburg l’excés de les pujades

No descarten exhibir un vídeo a les fires de turisme de Londres i Berlin

49071
Les pujades per la carretera Ma-10 són habituals. | Lluc Garcia

La plataforma Indignats per la Ma-10 avisa que durà fins al Tribunal Europeu de Drets Humans, més conegut com a Tribunal d’Estrasburg, els excessos que causen en aquesta carretera les curses automobilístiques i les pujades il·legals que es donen cada dia en aquestes vies de la Serra de Tramuntana. En una nota de premsa, el col·lectiu insinua que farà arribar una filmació amb el contingut de tots els anys que fa que reivindiquen una solució a les molèsties, renous i «el lamentable panorama que des de fa decennis està sotmesa aquesta zona protegida pel Govern i catalogada per la Unesco».


A més, des de la plataforma informaren que no descarten muntar un històric audiovisual amb totes les imatges enregistrades des de fa més d’una dècada i exhibir-lo a les fires de turisme de Londres i Berlín amb la finalitat de demostrar «els centenars de filmacions, les denúncies i les reclamacions fetes pels veïnats i que demostren la temeritat viària» a la qual han de fer front els residents dels voltants de la Ma-10.


Aquestes declaracions sorgeixen després d’una denúncia realitzada pels veïnats de Puigpunyent davant la Fiscalia per un possible delicte de tancaments continus a la carretera per l’organització de ral·lis. Segons el col·lectiu, la majoria d’ells viuen a la carretera del Puig Major i pateixen els mateixos talls a causa de les curses autoritzades, però «també els problemes derivats de les pujades no autoritzades». Indignats per la Ma-10 lamenta «l’habitual complicitat entre els conductors que fan pujades il·legals i els responsables de tràfic i carreteres». Asseguren que «el desordre públic que tothom coneix es du a terme amb la connivència manifesta de les institucions responsables». Afirmen també que quan es programa un control a la Guàrdia Civil «la informació arriba misteriosament als xats de motoristes».

Sinistralitat
La plataforma féu arribar també amb el comunicat un informe generat a partir de les dades de delegació de govern amb la sinistralitat d’aquesta via. La carretera Ma-10 presenta un excés de mortalitat del 280% si es compara amb la resta de carreteres de Mallorca. Cal remarcar que totes les morts succeïdes en aquesta carretera de la Serra foren motoristes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.