Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell habilitarà un aparcament de 71 places

Només podrà ser utilitzat pels usuaris del transport públic

La carretera del Desviament és una via que depèn del Consell.

El departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell presentà dimarts un Pla insular d’aparcaments amb la finalitat de reduir els vehicles a les carreteres de Mallorca. Dins aquest pla està previst habilitar un espai per a estacionament a Sóller que constaria de 71 places per a cotxes; 10 places per a motos i altres vehicles a dues rodes i 3 punts de càrrega. A més de la dotació d’un solar per estacionar cotxes, el projecte del Consell inclou la instal·lació d’una superfície coberta per 100 metres quadrats de plaques solars amb la finalitat de fomentar l’ús de les energies renovables i facilitar els punts de càrrega per a vehicles elèctrics.


Val a dir que aquest punt d’estacionament de vehicles, només podrà ser utilitzat per als usuaris del transport públic. El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano explicà durant la roda de premsa que els estacionaments d’Intercanvi Modal «volen canviar el paradigma de mobilitat de l’illa de Mallorca. Es tracta d’una eina per acostar el transport públic a la ciutadania i contribuir a un model de mobilitat sostenible, ja que cercam que la gent deixi el vehicle al seu municipi i moure’s en el cas de Sóller amb bus o tren».


Per tant, tot i que l’espai concret de l’aparcament de nova creació no s’ha donat a conèixer perquè està en una fase inicial, es donarà prioritat als solars ubicats al costat o pròxims de parades de transport públic.


La inversió total estimada per a la implantació dels nous estacionaments d’intercanvi modal i conversió dels existents serà de 25,34 milions d’euros, dels quals 3,67 corresponen a adequació dels aparcaments existents i 21,67 a l’execució dels nous. Aquest Pla s’executarà en dues fases i hi participen un total de 21 municipis de l’illa on s’habilitaran 22 pàrquings de nova creació com és el cas de Sóller i es renovaran i modernitzaran 16 dels ja existents.

Canvis en el Pla d’ordenació del Territori

La proposta d’aparcaments dissuasius suposarà una nova figura d’ordenació territorial per a Mallorca. Mobilitat i Territori han fet feina plegats per evitar que «cap terreny serà requalificat ni modificat des d’un punt de vista urbanístic estiguin plenament integrats amb l’entorn i respecten el territori», digué el conseller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.