Setmanari d'informació local - 138 anys

El 90% de conductors circula dins el nucli urbà a menys de 30 km/h

Darder fa un balanç «positiu» dels radars pedagògics

Sóller compta amb vuit radars pedagògics repartits als carrers més transitats.

Més del 90% dels conductors que circulen dins el nucli urbà respecta els senyals de trànsit. La majoria dels vehicles que han passat per les vies on s’instal·laren vuit radars pedagògics no han superat els 30 quilòmetres per hora, tal com indiquen les normes de circulació dins el centre del poble.


Així, segons una estadística realitzada durant el mes de febrer per comprovar l’eficàcia dels radars pedagògics, s’ha constatat que els conductors han minvat la velocitat quan condueixen pels carrers cèntrics. Aquest era un dels objectius que volia assolir Policia, després de rebre moltes queixes dels veïnats d’algunes vies més transitades de Sóller on se circulava a gran velocitat.


El regidor de Governació, Carlos Darder, va fer un balanç «positiu d’aquestes xifres perquè s’ha reduït bastant la velocitat als carrers de Cetre, sa Mar, Pere Serra o a l’Horta». Fins i tot, els conductors aproven al carrer Església del Port, on l’Ajuntament instal·là un radar que limitava la velocitat a 20 quilòmetres per hora, en tant que es troba prop del centre escolar Pere Cerdà.


Tot i les dades positives, al carrer Pere Serra s’han registrat alguns casos que han triplicat la velocitat permesa. Tal com indica el balanç presentat dimarts, un vehicle arribà als 90 quilòmetres per hora i un altre conductor arribà fins als 87 en una via on només està permès circular als 30 quilòmetres per hora.


L’estadística també demostra les hores en què hi ha més trànsit a Sóller. Per exemple, l’hora punta al carrer Cetre se situa a les 11.30 hores on passen una mitjana de 70 cotxes.
Després de presentar aquestes xifres, Darder assegurà que s’instal·laran més radars en altres trams d’alguns carrers «després de comprovar que la mesura ha funcionat molt bé».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.