Setmanari d'informació local - 139 anys

L’encariment de preus afecta Gran Via, Son Angelats i el Defensora

Les 3 empreses adjudicatàries han sol·licitat una revisió

49121

Nou entrebanc per a l’obra pública de Sóller. Si fa un mes era l’empresa adjudicatària de les obres del teatre Defensora qui sol·licitava a l’Ajuntament una revisió de preus a causa del sobrecost dels materials, dues empreses més han sol·licitat el mateix procés aquestes setmanes. Així, a més dels treballs de recuperació del Defensora, l’empresa que ha de realitzar la reforma d’embelliment del carrer Gran Via i la dels treballs a Son Angelats han sol·licitat una revisió del pressupost presentat a l’alça a causa de l’increment dels costs, una petició que podria derivar amb l’aturada de les obres previstes dins aquesta legislatura.


Si bé, els encarregats de les obres del Defensora ja han entregat el nou estudi econòmic del cost de l’obra, les dues reformes restants encara «estan en estudi a l’espera que els serveis econòmics i jurídics revisin tota la documentació», assegurà el regidor d’Urbanisme i Obres, Jaume Bestard. Segons el regidor de l’àrea, «els tècnics valoren totes les propostes, ja que en els casos de Gran Via i de Son Angelats es tracta de subvencions atorgades pel Consell i del Govern i, per tant, «ens haurem de reunir amb les parts implicades i l’àrea d’intervenció per determinar d’on assumim el sobrecost sobrevingut per la pujada global de preus», explicà Bestard.


També val a dir que una de les fases de Gran Via està finançada amb fons propis, procedents del romanent de tresoreria, del qual es destinà una inversió de 185.000 euros. Mentre que una altra fase està finançada a partir de la subvenció del pla d’obres i serveis, en aquest cas provinent del Consell i que consta d’un import de 265.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.