Setmanari d'informació local - 138 anys

Europa concedeix 300.000 euros per reformar 24 habitatges

L’Ajuntament ha signat un acord amb el Govern de Madrid

49211
Els Estiradors és una de les àrees incloses dins el pla. | P.G.

Una nova ajuda europea permetrà millorar 24 habitatges de Sóller. Mitjançant un conveni signat entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament aquests habitatges particulars comptaran amb una aportació de 365.021 euros del Ministeri. L’acord signat amb l’Ajuntament recull les actuacions reflectides en l’entorn residencial de rehabilitació dins el programa «Sóller eficient», projecte que preveu cofinançar les obres en aquests 24 habitatges particulars mitjançant l’aportació europea a càrrec dels Fons Next Generation.


Cal recordar que l’Ajuntament presentà una proposta d’actuacions al mes d’octubre inclosos dins el programa d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) destinat a rehabilitar zones degradades del municipi que es basava en regenerar cinc àrees de Sóller i el Port. Així, el pla contemplava en concret les zones de la plaça de sa Sínia; la dels Estiradors; l’àrea del Castellet; la plaça del Mercat i la dels reis de Mallorca, al Port, unes àrees que, segons els criteris dels tècnics són àmbits que contenen edificis plurifamiliars construïts als anys vuitanta del segle passat i que, per tant, els immobles poden millorar la seva eficiència energètica amb una bonificació per als propietaris que fan una obra que suposa un mínim d’un 30%. Així mateix, el programa contempla una bonificació del total de l’import destinat a les famílies més vulnerables per tal que puguin accedir a rehabilitar els seus habitatges.


En el cas de Sóller, un cop que el Govern atorgui la subvenció, l’aportació de les ajudes als propietaris es concedirà per concurrència competitiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.