Setmanari d'informació local - 138 anys

Les carreres il·legals persisteixen a la Serra de Tramuntana

Els veïnats denuncien les sortides constants de pilots 'furtius' i la falta d'actuació de les autoritats

Un dels vídeos enregistrats pels veïnats.

La carreres il·legals s'han convertit en una epidèmia. Els veïnats de la Tramuntana denuncien que els pilots furtius de motos i cotxes delinqueixen pràcticament diàriament al llarg de la coneguda Ma-10, la carretera que travessa la Serra de Tramuntana. En aquest sentit, lamenten la falta d'inacció de les autoritats davant una situació que afecta aquest espai que, recorden, és Patrimoni Mundial de la Humanitat, així com als residents, que se senten abandonats.

En aquest sentit, critiquen la «sospitosa desídia» de la Guàrdia Civil entorn a aquest problema, i posen sobre la taula el cas d'un veí que, després de telefonar incansablement al 062 i al 112, perquè algú anés a posar fi a l'infern que tenia lloc davant seva casa, finalment un agent es va personar en el seu domicili i, després d'identificar-lo a ell, li va dir que «havia de ser comprensiu amb aquells nois, que tenien molt de temps lliure i que tenien dret a divertir-se». Tot això, segons el text dels afectats, mentre els corredors passaven amb els seus bòlids sense por de ser identificats.

Les crítiques dels residents també es dirigeixen a la Delegació de Govern i al Consell de Mallorca que van fer una roda de premsa per a oferir un informe que assenyalava que les sancions en la Ma-10 s'havien multiplicat en un any; que s'havia invertit una notable quantitat de diners públics per a transformar els 114 quilòmetres de línia discontínua d'aquesta carretera en línia contínua, prohibint així els avançaments; així com també la jubilació dels nombrosos senyals que limitaven la velocitat a 70 quilòmetres per hora per unes altres que la limitaven a 60 quilòmetres per hora.

«Era obvi que cap dels qui havien ordenat aquestes actuacions pràcticament infantils tenia la més mínima confiança en la seva efectivitat», lamenten els afectats. «Malgrat el considerable dispendi públic, els pilots han continuat exhibint el seu poder i deixant clar, una vegada més al llarg de 40 anys, qui mana a la Ma-10».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.