Setmanari d'informació local - 139 anys

Creixen les queixes per la gran afluència de turistes a Sóller

Una iniciativa veïnal promou l’elaboració de pancartes contra la massificació

49329
Molta gent entre setmana al carrer de sa Lluna.

Proliferen les reivindicacions per la creixent «turistificació» que pateix Sóller. Des de fa una setmana, una iniciativa veïnal promou mitjançant un missatge per WhatsApp l’elaboració de pancartes contra la massificació que pateixen algunes zones residencials del municipi. Aquest missatge s’ha fet ‘viral’ fa una crida a la participació ciutadana amb l’objectiu d’instal·lar pancartes a finestres i balconades i fer-se visibles, sobretot a la barriada de santa Catalina del Port, però també a altres sollerics que s’hi vulguin sumar. Les pancartes tenen un cost de 30 euros i s’hi estamparia el lema «S.O.S. veïnats».


Aquesta proposta arriba en una setmana en què alguns comerciants s’han mostrat preocupats «pel tipus de turisme que ha arribat a Sóller». Els grups de WhatsApp d’aquest sector i les xarxes socials s’encengueren per denunciar que l’excés de gent «no es reflecteix a les caixes» d’aquests negocis. Mentre han de fer front a lloguers elevats, la visió dels comerciants del carrer de sa Lluna, en concret, «és que hi ha molta gent que passeja pel carrer, però això no significa que hi hagi un volum molt alt de compres», expressà la presidenta de l’associació, Gràcia Andreo. El perfil de turista que arriba «no aprecia massa el producte d’aquí ni el que oferim sinó que demanen per establiments de cost molt més baix quan a Sóller ens hem esforçat molt per tenir uns bons restaurants una bona oferta hotelera i agroturismes i botigues antigues; emblemàtiques i històriques per oferir una oferta de qualitat», afirmà Andreo.


En canvi, des del sector estan preocupats perquè temen que «el visitant bo, que pernocta aquí i que s’interessa per Sóller, no torni», comenten des del sector.


Cal recordar que fa només una setmana va aparèixer penjada una pancarta a la bocana del túnel de Sóller amb el lema «Arruix sollerics. El poble és just per guiris i rics» que denunciava que l’excés de visitants «expulsava els joves a viure fora de Sóller, ja que està més enfocat cap a turistes i gent de fora». El missatge feia especial esment al «greu problema de gentrificació que ja pateix el poble de Sóller».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.