Setmanari d'informació local - 139 anys

‘Patis Oberts’ tanca amb una mitjana de 88 usuaris al mes

L’Ajuntament té previst ampliar el projecte per al curs vinent

El projecte ‘Patis Oberts’ ha estat tot un èxit. Després d’haver posat en marxa aquest pla pilot durant un període de sis mesos, han fet ús del pati del CEIP Es Fossaret i del Col·legi Sant Vicenç de Paül una mitjana de 88 persones al mes, tenint en compte que l’ús que es feia de les instal·lacions educatives era de quatre dies per setmana. Segons el balanç fet per la regidoria de Serveis Socials, el màxim d’usuaris al qual s’ha arribat en un mes ha estat de 169, una xifra «molt positiva», segons explicà la regidora de l’àrea, Llum Castañer.


La mitjana s’ha quantificat a partir dels dies que s’han tengut oberts els dos espais per al gaudi dels infants, joves i les activitats per a adults des del mes de desembre, quan s’inicià el projecte i fins aquesta setmana, en què s’ha donat per finalitzat.


Tot i això, l’Ajuntament té previst ampliar el projecte i oferir un nou espai més per al curs vinent. Així, la junta de govern aprovà dimecres afegir també el pati del centre escolar Sagrats Cors amb l’objectiu d’oferir un nou espai per ser usat com a zona «per activitats lúdiques i esportives no dirigides en horaris no lectius», comentà Castañer.


L’activitat ha comptat, a més de la col·laboració dels centres educatius, amb la col·laboració econòmica del Grup Parroquial d’Acció Social, qui ha aportat el tècnic educatiu del projecte.


Val a dir que aquesta iniciativa va sorgir com a alternativa sobretot als infants per poder-los proporcionar un espai de joc segur i pròxim.

Activitats alternatives
A més d’oferir un espai segur als usuaris, durant els mesos d’abril i maig Serveis Socials programà una sèrie d’activitats dirigides que consistiren en la participació adiferents tallers de temàtiques diferents; el foment de jocs populars o participar en un circuit creat dins el recinte escolar a partir de vehicles sense motor.

Noves propostes per al curs 2023-2024

D’ençà de l’anuncia de la interrupció del projecte, molts sollerics ja han manifestat la seva postura perquè el projecte continuï els pròxims cursos. Com a propostes de millora, des de Serveis Socials ja anunciaren la intenció d’ampliar espais; horaris i també la durada en el temps fins a aconseguir tenir obert tot el curs escolar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.