Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila allarga un any la concessió amb Sóller Recicla

El nou contracte es negociarà aviat amb l’empresa i s’hauran de renovar els preus

La fracció de reciclatge d’envasos ha augmentat un 30% respecte del mateix mes de l’any passat. | Irene Cabrer

Solució d’emergència per mantenir la recollida selectiva al municipi. Aquesta setmana el nou equip de govern ha decidit allargar la concessió per un any a l’empresa Soller Recicla encarregada de recollir les fraccions de cartó, vidre i envasos, just quan falten dos mesos perquè finalitzi l’actual contracte. Aquest nou conveni, no obstant això, s’haurà de negociar amb l’empresa i també es negociarà una renovació dels preus del servei. Així ho assegurà el regidor de Gestió Ambiental, Sebastià Aguiló qui insistí que ara mateix «l’única alternativa viable i més immediata és prorrogar fins al 2024 el contracte amb Sóller Recicla».
Cal recordar que l’empresa comunicà l’any passat a l’Ajuntament que rescindia el contracte vigent signat el 2013, ja que Sóller Recicla obtenia pèrdues a causa de l’augment considerable de l’activitat durant els darrers cinc anys. Tot i intentar negociar un augment per la recollida selectiva amb el Consistori, finalment durant els darrers mesos de la passada legislatura l’equip de govern acordà deixar per al nou govern una decisió de com actuar amb la gestió de residus a Sóller i el Port. Just quan la concessió finalitza el proper mes de setembre i amb l’objectiu de no deixar el servei sense cobertura, Aguiló confirmà que «Sóller Recicla és l’opció perquè tenen l’espai; el personal i la infraestructura adient per continuar».

Dades positives
La decisió de mantenir l’empresa que fa deu anys recull les fraccions d’envasos, cartó i vidre a Sóller coincideix en un any en què el reciclatge augmenta al municipi. Segons les xifres cedides per Sóller Recicla els residus acumulats al contenidor groc són superiors als recollits el maig de 2022 i ja superen en 20 tones respecte de fa un any. Només al mes de maig de 2023 es recolliren 42,32 tones d’envasos, això és un 30% més de residus respecte de l’any passat a la mateixa època. Pel que fa al cartó, aquesta fracció havia quedat estancada, fins i tot havia davallat d’ençà de la Covid. Malgrat això, sembla que el reciclatge de paper es recupera i fins al mes de maig l’empresa ha recollit del contenidor blau 15 tones més que l’any anterior, segons les dades facilitades per Sóller Recicla.
Quant al vidre, la tendència és a la baixa i fins al mes de maig s’ha recollit 8 tones manco de vidre. No obstant això, des de l’entitat recorden que ara venen els mesos d’estiu, que és quan augmenta aquesta fracció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.