Setmanari d'informació local - 139 anys

Deià talla el subministrament d'aigua

La mesura afecta a grans consumidors i a diverses zones del poble

L'Ajuntament de Deià s'ha vist obligat a prendre una decisió dràstica per culpa de la sequera patida durant aquest estiu. A través d'un ban de batlia emès ahir al matí, el petit poble de la Serra ha anunciat que a partir d'aquest pròxim divendres dia 4 d'agost, se suspendrà el subministrament d'aigua a grans consumidors, a disseminats a la zona no urbana i a diverses zones urbanes com són les de Son Bauçà, s'Empeltada, ses Coves de can Puigserver, la Cala i Llucalcari. La suspensió perdurarà fins que el municipi disposi d'aigua suficient per garantir el subministrament.

L'actual consum d'aigua a Deià és de 600 tones diàries, xifra impossible de cobrir amb les tan sols 170 tones diàries d'aigua que aporta la font des Molí. A més, aquesta quantitat va en constant decreixement a causa de la manca de pluges patida durant els darrers mesos. A més, la partida per al subministrament via camions-cisterna, de 53.759 euros, està pràcticament exhaurida, de manera que l'Ajuntament no pot continuar assegurant el subministrament a tota la població. Aquests són els motius que han provocat el tallament de l'aigua a partir d'aquest pròxim divendres.

Per altra banda, el batle Lluís Enric Apesteguia Ripoll ha recordat que les restriccions del ban del 17 de juliol, referents a la prohibició d'ús d'aigua potable per a omplir piscines, regar jardins i netejar terrasses o façanes, continua vigent i que es procedirà al tall de subministrament a qui faci un consum abusiu (superior a 120 litres per persona i dia).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.