Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila adquirirà un solar per a la nova bassa de reg

La compra es realitzarà amb els doblers del romanent del 2022

51029
L'Ajuntament de Sóller comprarà, amb els doblers del romanent de 2022, un solar per a una nova bassa de reg | Lluc Garcia

L’Ajuntament de Sóller ha confirmat aquesta setmana que adquirirà un solar per a poder construir una bassa de reg devora la depuradora de Son Puça. Recordem que fa uns mesos es va informar en aquest setmanari que la Vila implantaria un nou sistema de depuració terciària. Aquesta nova instal·lació suposarà una inversió d’uns 1,4 milions d’euros. Però, per a poder fer-se la nova obra, l’Ajuntament havia de facilitar una parcel·la per a poder-hi instal·lar el nou sistema de depuració terciària. Finalment, després dels informes corresponents favorables elaborats pels tècnics de la Vila sobre un solar ubicat al costat de la depuradora, s’adquirirà aquest espai per implantar-hi el nou sistema de depuració terciària.

El regidor de Gestió Ambiental, Sebastià Aguiló, ha confirmat aquesta setmana, després d’una reunió celebrada el dimarts al matí a l’Ajuntament amb el tema dels romanents damunt la taula, que finalment adquiriran un solar amb els doblers del romanent del passat any 2022. La parcel·la està ubicada just al costat de la depuradora actual, tan sols una reixeta separa a la depuradora del nou solar que adquirirà la Vila. En total, la parcel·la a comprar amb els doblers del romanent té una dimensió de 5.000 metres quadrats, espai suficient per a poder-hi construir les noves instal·lacions.

Tres noves instal·lacions

El nou sistema de depuració terciària es basarà en tres noves instal·lacions. Per una banda, es construirà un dipòsit per emmagatzemar-hi l’aigua regenerada. En total, hi cabran al nou emmagatzematge 3.200 metres cúbics d’aigua. El nou dipòsit tendrà unes dimensions de 40 metres de llarg, 25 d’ample i 3,7 d’altura. En segon lloc, es construirà un edifici per a poder guardar la maquinària per donar el tractament antibacterià a l’aigua. I, en darrer lloc, també s’instal·larà una estació per impulsar l’aigua tractada i fer-la arribar a la xarxa del Sindicat de Regants.

Sebastià Aguiló ha explicat aquesta setmana que «ara tan sols estam pendents del preu que ens demani el propietari del solar per poder procedir a l’adquisició de la nova parcel·la».

El regidor preveu que durant aquests pròxims dies hi haurà novetats sobre el preu final de la parcel·la, i espera poder posar en marxa com més aviat millor l’esperat nou sistema de depuració terciària de Son Puça, per tal de solucionar alguns dels problemes que han estat presents els darrers anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.