Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 150 infants es beneficiaran de la gratuïtat de les escoletes

La gratuïtat de les escoletes s'implantarà a la Vall per segon curs consecutiu. | Martí Morell

Més de 150 infants d’edats compreses entre 0 i 3 anys es podran beneficiar de la gratuïtat de les escoletes a partir del proper curs. La bonificació afecta quatre centres de Sóller, entre ells l’escoleta pública de Juli Ramis que compta quasi amb 40 places; i tres més que formen part de la xarxa complementària que són l’escoleta Pa amb Oli (amb 14 places); l’escoleta Sa Lluna (la més nombrosa amb 67 places) i Mondaura (37 places). Totes elles ja oferien la gratuïtat per a la darrera etapa del primer cicle d’infantil i ara també s’han adherit a la nova norma aprovada pel Govern.

Tal com ja s’aplicà en el decret de la passada legislatura, la gratuïtat per al primer cicle d’infantil abraça el període d’escolarització de setembre a juny i durant quatre hores lectives que triin els centres sempre que sigui entre les 8 del matí i les 14 hores. La mesura es farà efectiva per a les famílies d’aquests alumnes al curs 2023-2024 que comença avui.

Per fer front a la mesura decretada dilluns per la Conselleria d’Educació i Universitats, cada centre disposarà d’una aportació de 45.000 euros per curs i aula, sempre en funció de les ràtios de cada curs i en tot cas no inclou el servei de menjador ni altres hores complementàries.

Cal recordar que el Govern de la passada legislatura implantà la gratuïtat només per a la franja que cobreix la darrera etapa a les escoletes, de 2-3 anys. La mesura va ser fortament criticada pels populars que no estaven d’acord amb la seva aplicació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.