Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila prorroga ‘in extremis’ el contracte de 2013 amb Sóllerecicla

L’empresa explica que continua «per no generar prejudici als ciutadans de Sóller»

51461

Sóllerecicla continuarà un any més fent la recollida selectiva al municipi. Un acord ‘in extremis’ entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària permetrà que el servei no es paralitzi fins que la Vila tregui un nou concurs. Si bé la proposta d’acord s’ha de ratificar mitjançant un plenari extraordinari, les negociacions entre les dues parts es desencallaren dimecres capvespre quan l’empresa cedí a mantenir el servei de recollida, recepció, gestió i transport de residus amb les mateixes condicions que quan va començar el contracte adjudicat dia 18 de setembre de 2013.

En aquell moment el document estipulava la contractació de Sóllerecicla per un import de 178.223 euros anuals per recollir les fraccions de paper i cartró; el vidre i envasos; la recollida domiciliària de mobiliari i la retirada de voluminosos abandonats a la via pública per un període de deu anys i prorrogables fins a un màxim de cinc més, sempre que les dues parts hi estiguessin d’acord. Després d’alguns intents per part de l’empresa de revisar l’acord inicial, el preu s’incrementà en 32.615,56 euros per l’augment de l’IPC. Així i tot, l’empresa no ho considerava suficient i just quan faltava un any per finalitzar la concessió, Sollerecicla comunicava a l’Ajuntament no renovar el contracte si no hi havia una millora econòmica per fer front a la recollida selectiva i gestió del punt verd.

Tot i que hi ha hagut un any per redactar un nou contracte, l’anterior consistori liderat pel batle Carlos Simarro decidí esperar fins al punt que el nou equip de govern decidí renovar a Sóllerrecicla per set mesos amb un increment de preus de 295.872,92 euros per aquest període. Amb quatre informes en contra per part d’intervenció, secretaria, contractació i dels serveis jurídics de l’Ajuntament, l’equip de govern retirava aquest punt de l’ordre del dia del plenari ordinari i negocià de nou una pròrroga amb les mateixes condicions.

Un any de marge

Des de l’empresa expliquen que s’ha decidit continuar un any més «per no generar prejudici principalment als ciutadans de Sóller», sabent que l’Ajuntament convocarà un nou concurs «malgrat les dificultats econòmiques que implica per a l’empresa». De tota manera, destaquen que amb deu anys s’han «triplicat les quantitats de les fraccions, s’han multiplicat els punts de contenidors i les recollides directes als negocis i s’ha augmentat de personal», per millorar el servei. Això, ha evitat «pujar el cost d’incineració per als habitants de Sóller des del moment que la recollida es fa de forma separada».

D’altra banda, el regidor que Gestió Ambiental, Sebastià Aguiló va reconèixer que ha estat «un assumpte molt complex, que s’ha resolt perquè l’empresa ha fet un exercici de generositat», digué. L’equip de govern ha convocat un ple extraordinari per dimarts per aprovar la pròrroga del contracte amb la concessionària actual de la recollida selectiva. La sessió serà dia 19, just dos dies abans que finalitzi el termini que marcava el conveni.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.