Setmanari d'informació local - 139 anys

Pla de xoc contra el lloguer turístic il·legal

El regidor Aguiló demana ajuda al Consell

Els establiments turístics il·legals continuen sent una realitat en el municipi any rere any. Tot i que es van fent una sèrie de controls anuals per tal d’identificar-los, es van produint constants irregularitats en un punt tan turístic com és el de Sóller.

Per aquest motiu, el regidor de Turisme, Sebastià Aguiló, vol incrementar pròximament les inspeccions sobre els establiments turístics de la Vall. Una sèrie de programades actuacions ajudaran a localitzar les irregularitats que es fan a Sóller.

Aprofitant una reunió que el passat dilluns al matí van mantenir a la Vila Aguiló i el batle, Miquel Nadal, amb el director insultar de Turisme per a la Governança i la Sostenibilitat, Pedro Mas, el regidor posà damunt la taula aquest tema com un dels més importants a tractar durant la trobada.

Sebastià Aguiló explicà al conseller de Turisme la problemàtica patida a Sóller amb els establiments turístics il·legals, i manifestà la urgent necessitat de fer actuacions per poder fer front a aquest aspecte. Tenint en compte les potents eines de les quals disposa el Consell, el regidor demanà ajuda a Pedro Mas, qui podria des del Consell posar en marxa una sèrie d’actuacions per tal d’acabar amb aquestes irregularitats turístiques. Els controls els farien a partir de les denúncies rebudes a la Vila.
Tal com ha informat Aguiló durant aquesta setmana, «el Consell té les eines suficients per posar en marxa un control d’aquests establiments. Tot es faria a partir de les denúncies que nosaltres rebem a l’Ajuntament».

Motiu de la reunió

El Consell de Mallorca està realitzant durant les darreres setmanes una roda de trobades amb els diferents ajuntaments de l’illa per tal de conèixer les seves necessitats i poder preparar de forma conjunta una estratègia turística de cara als pròxims quatre anys. El dilluns arribà el torn de la reunió amb l’Ajuntament de Sóller, on es tractaren temes com el de trobar noves estratègies per evitar la massificació o el de crear pàrquings dissuasius per aconseguir la pacificació local i turística a Sóller. Finalment, el conseller visità l’oficina de turisme, on el seu coordinador li mostrà el funcionament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.