Setmanari d'informació local - 139 anys

Front comú per acabar amb les curses il·legals al Puig Major

Ajuntament i veïnats es reuniren dijous per reivindicar mesures

PALMA - Carreras ilegales en la MA-10. Décadas sufriendo el problema y no se ha solucionado. La plataforma Indignats Ma- 10 llevará a Europa las carreras ilegales en la carretera del Puig Major. No se entiende que no pueda haber una solución. | ARCHIVO

Ajuntament i veïnats faran un front comú per acabar amb les curses il·legals que es duen a terme a la carretera del Puig Major. En una reunió celebrada ahir, representants de la plataforma Indignats per la Ma-10 i l’Ajuntament acordaren reivindicar més mesures de control i contenció de les motos i cotxes que diàriament passen els límit de velocitat establerta en aquesta via.

De fet, segons explicà el regidor de Governació, Carlos Darder «sobretot insistirem en el fet que la direcció general de Tràfic instal·li fotomultòmetres al llarg de la via, per tal d’aturar les pujades no permeses». Tant els veïnats com els representants de l’Ajuntament coincideixen a dir que l’única solució és «multar, perquè les carreres i el renou ja és a totes hores», explicà el regidor. Així mateix, aquesta problemàtica la traslladaran també la setmana que ve al conseller de Carreteres de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, «perquè actuïn dins de les seves possibilitats», afegí Darder.

Val a dir que els veïnats disposen d’imatges i enregistraments de vídeos com a prova del que han de suportar a qualsevol hora del dia des dels seus habitatges. En altres ocasions, des de la Plataforma d’Indignats o altres residents han denunciat a través de les xarxes socials tant les curses il·legals com la quantitat de ral·lis programats que els obliga a quedar-se tancats a casa.

De fet, aquest cap de setmana coincideix que hi ha la prova «Ral·li Vall de Sant Pere» que afectarà el tancament de la carretera Ma-10 entre Deià i Sóller. El batle de Deià, Lluís Apesteguia manifestà el seu desacord per la clausura de la carretera durant unes hores «que el poble sense servei de bus públic durant tot el matí». El batle recorda que la cursa es pot realitzar perquè «té l’autorització del Consell».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.