Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Defensora s'haurà de refer sobre una estructura totalment nova

Els tècnics tendran l'informe del pèrit a final del mes d'octubre

El teatre Defensora s'haurà d'aixecar sobre una estructura totalment nova. Així ho ha manifestat l'arquitecte municipal, Biel Buades durant la seva intervenció en el ple extraordinari celebrat avui per debatre exclusivament sobre l'estat i el futur de la instal·lació cultural. Durant la seva intervenció, el tècnic municipal ha explicat que si bé hi ha estructures que han quedat en peu, des del seu punt de vista hi ha elements que potser han quedat en mal estat, i per això serà necessari aixecar una nova estructura "incorporant els elements patrimonials salvables" i alhora integrar les façanes. D'altra banda, el principal responsable de l'àrea d'urbanisme i obres de l'Ajuntament ha explicat que l'informe del pèrit estarà llest a finals d'octubre, d'on s'extraurà més informació del que va passar i de com ha quedat l'estructura. A finals d'aquest any, Buades confia que l'interior estigui buit de runes, un moment clau "per decidir com procedir després".

El ple, que s'ha celebrat a petició dels partits de l'oposició (Més i PSOE), s'ha centrat totalment en l'esbucament del teatre, ocorregut ara fa 22 dies, tal com ha recordat l'oposició i; en com s'ha de procedir a partir d'ara. La portaveu de Més, Laura Celià ha fet un repàs de quantes vegades denunciaren la paralització de les obres i ha acusat l'equip de govern de "falta d'interès i de poca prioritat del PP amb el Defensora". També ha demanat que a partir d'ara es faci tot amb transparència i participació". Per la seva banda, el portaveu del PSOE, Jaume Mateu ha defensat que "el que ha passat amb el Defensora ha de servir de "revulsiu" perquè el teatre sigui una realitat. Mateu ha demanat també un gran pacte polític pel Defensora.

El batle, Miquel Nadal ha defensat la seva gestió des del primer dia, i des de les files de Seny i Sentit han expressat sentir-se "jutjats" per haver celebrat aquesta sessió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.