Setmanari d'informació local - 139 anys

La plataforma Pro Centre de Dia denuncia la «inacció» de la Vila

El malestar es deu al retard en l’obertura a la residència i el col·lectiu anuncia noves accions

51897
El projecte es presentà a la Plataforma i a l’Ajuntament el 2020. | ARXIU

La Plataforma Pro Centre de Dia es reactiva de nou. El grup de ciutadans que compon aquesta formació ha decidit arrancar de nou l’activitat davant la «inacció i la manca d’informació» que tenen respecte del centre de dia que s’havia d’obrir a la residència Fontsana. De la mateixa manera manifesten la seva preocupació i malestar davant el retard que hi ha amb la creació del centre d’estades diürnes anunciat per Sóller Invest, «vist que acabam el setembre de 2023 i continuam sense tenir cap de les instal·lacions previstes».

En una reunió mantinguda dimecres, la Plataforma acordà emprendre noves accions amb els diferents agents implicats per a «lluitar al dret que tenen les persones dependents de la Vall a tenir un centre de dia», un projecte que «és l’essència de la nostra fundació i que veim necessari reprendre», exposaren. Per això, demanaran reunions amb els responsables de Serveis Socials; Urbanisme i el batle, Miquel Nadala, però també «ens tornarem a presentar a la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer i amb l’Insitut d’Afers Socials (IMAS)».

El retard amb l’obertura del centre de dia a Fontsana i amb el projecte de s’Escorxador «ens fa estar a peu de canó per seguir implicats i vetllar pel recorregut dels dos projectes». Davant aquesta situació, «consideram oportú que des de les institucions ens donin explicacions per conèixer la realitat de en quin punt està cada projecte», afegiren.

Centre de Dia a Fontsana

De moment el projecte de la residència Fonstansa continua aturat. Des de l’empresa Soller Invest explicaren que la promotora presentà el projecte al mes de desembre de 2021. Aquest contenia una sèrie de deficiències, de les quals se’ls informà fa nous mesos. Després de les eleccions i la formació del nou equip de govern, empresa i Ajuntament es reuniren dia 6 de setembre. Durant aquesta reunió «vam comentar l’estat actual del projecte de reforma i la creació del centre de Dia i de les principals deficiències que se’ns indicà», informaren des de Sóller Invest.

Seguiment

Així mateix, l’empresa continua a l’espera de resoldre les carències del projecte de Centre de Dia, per la qual cosa «demanàrem ajuda a l’Ajuntament per intentar resoldre-les juntament amb l’IMAS i així poder tirar endavant el projecte de centre d’estades diürnes», apuntaren des de l’empresa. No obstant això, l’empresa ha assegurat que farà un seguiment «durant les pròximes setmanes» de tota la documentació.

Val a dir que aquesta mateixa reivindicació que fa la Plataforma Pro Centre de dia començà ja el 2021. En aquest any, l’agrupació ja alertava que no es complien els terminis. Ara consideren que «s’hauria de fer valer el conveni signat el 2005, el qual estipulava que hi havia d’haver un centre de Dia» a les instal·lacions de la residència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.