Setmanari d'informació local - 139 anys

«La idea és crear una comissió de debat i control del sector turístic de Sóller amb especialistes»

El regidor Sebastià Aguiló explica algunes mesures i quines passes farà a partir d’ara per «vetllar per la continuïtat d’un sector a cuidar»

Arran de la notícia publicada la setmana passada per aquest setmanari on el regidor de Turisme, Sebastià Aguiló (Palma, 1974), anunciava prendre mesures per modificar el model de promoció turística de Sóller, l’edil concreta quin canvi vol per al municipi. «Precisament perquè vivim principalment d’aquest sector l’hem de cuidar, i vetllar per la seva continuïtat. Quants cops hem sentit enguany la frase ‘morirem d’èxit?’, si enguany en nou mesos ja tenim més visitants que en tot l’any passat i hem anat batent tots els rècords d’afluència turística», apunta Aguiló davant els números que ha registrat l’OIT de Sóller. Conscient del què provoca aquesta allau de visitants tant entre els residents com per qui visita Sóller, «la meva idea no és en absolut voler deixar de rebre visitants. Això ha de quedar clar», assegura. «Sóc el primer interessat en què això funcioni, però no a qualsevol preu», explica mentre recorda que la seva pròpia família gestiona un bon grapat de places turístiques.

Tot i que encara no parla de mesures molt concretes, el regidor avança que la seva idea parteix «de deixar de gastar algunes partides que crec que realment no aporten cap tipus de benefici al municipi i que es poden destinar a inversions de millora de serveis locals». També considera la possibilitat de deixar d’inserir publicitat «com Ajuntament de Sóller a alguns mitjans o plataformes».

Si bé es tracta encara de propostes, el regidor de Turisme detalla que abans d’aplicar qualsevol mesura «serà consensuada amb tot l’equip de Govern; sectors implicats; i sempre en les línies marcades en el nostre pla estratègic municipal de turisme». No obstant això, Aguiló té previst ja una reunió amb l’expert amb turistificació, el Dr. Iván Murray, ja que «la idea és crear una comissió de debat i control del sector turístic de Sóller, on hi hagi una representació de tots els sectors i gent especialitzada per exposar-li la situació». Una taula d’experts que «ha d’aspirar a ser un referent a nivell autonòmic per evitar que Mallorca en general es converteixi en un caos», afegeix. Tot i això, el regidor assegura que ha hagut de traslladar al sector «un missatge de tranquil·litat explicant un poc les mesures que tenc present i que no són per res dissuasives de la venda del nostre destí, sinó que són per millorar-lo». Així, Aguiló confia mantenir la «bona sintonia» que hi ha hagut sempre amb tots els sectors turístics de qualsevol segment.

La regidoria de Turisme té un pressupost anual de prop de 70.000 euros «però hem de tenir en compte que d’aquí surten les partides per gestionar les oficines de turisme; les despeses ordinàries de material de l’àrea i l’elaboració de mapes; guies, cartells, etc». Com a regidor també de Promoció Econòmica compta amb una partida més elevada, però que també s’inverteix en promoció turística, una tema que Aguiló avança que «revisaré».

Una altra aposta de la regidoria és tenir en compte els residents. El regidor explica que «els darrers anys ens hem sentit un poc desplaçats i es llegeixen i senten molts de comentaris queixant-se que sembla que tot el que es fa està pensat només pels visitants». En aquest sentit, mostra la seva preocupació cap a una convivència que reconeix «complicada» fins a arribar al punt «de denunciar la falta de serveis hostalers per la gent local en temporada baixa o el menyspreu dels sollerics cap a qui ens visita» a causa de la pressió en alguns moments de la temporada. La solució comença «per millorar la circulació». Si més no, sap que no serà suficient amb aquesta mesura per evitar la massificació «per això la duració de la moratòria està per determinar». Però té clar que «el destí no es deixarà de vendre, ja que hi ha altres canals: Visit Sóller; el Ferrocarril; la web de l’Ajuntament que seguirà activada i les xarxes». «No ens enganem, a qualsevol cercador, posam ‘què veure a Mallorca?’ i sempre surt Sóller com a visita obligada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa dervers d'un any
Bla bla bla. Comissions, seguiments, reunionetes i berenars. I molt de xerratòrum. Els politics i la seva inutilitat. Un altre xerraire amb ínfules de grandesa. Convé que aterrisi. Per quan la construcció d'aparcaments per llevar la saturació?. Ah, això no toca. És massa feina. Anem al bar a fer una reunió i un seguiment.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente