Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament no aplicarà el creixement en alçada als casals del nucli antic

Descarten executar aquest aspecte del decret d'Habitatge

L’Ajuntament no aplicarà el creixement en alçària als habitatges situats al nucli antic. Una de les opcions del decret llei d’Habitatge anunciat pel Govern contempla deixar créixer els habitatges i edificar una planta més. En el cas de Sóller, aquesta opció s’ha descartat perquè «volem mantenir la configuració actual de les façanes i evitar l’impacte visual i paisatgístic que causaria pujar altures al centre», afirmà la regidora d’urbanisme, Esther Alfonso.

Tot i que la proposta s’ha d’aprovar per plenari, són els ajuntaments qui decideixen el grau d’aplicació del decret. En el cas de Sóller, aquesta mesura no «s’aplicarà en tot el nucli urbà, però sí es podria implementar en altres zones fora del nucli antic», digué Alfonso, tot i que des del departament encara estudien la resta de propostes que inclou la norma.

Tot i que els dos partits de l’oposició, PSOE i Més han demanat que no s’apliqui en la seva totalitat el decret, la regidora aposta per «estudiar bé què es pot desenvolupar a Sóller i que podem restringir». Per això, Alfonso té previst reunir-se amb representants del sector de la construcció; arquitectes i el Consell per aclarir «els dubtes i quin marc d’aplicació pot tenir a Sóller».

De moment, el departament no ha rebut cap consulta per part de particulars interessats a aplicar alguna proposta del decret.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.